onsdag, juni 24, 2020

Dagbok 2020: 24.juni.

Klokka er 19.50, temperaturen ute er + 27 grader C og sola skin.
Etter langtidsmeldingane trudde eg det skulle bli delvis regn og i alle fall ikkje mykje sol denne veka.
Eg la opp til eit arbeidsprogram. I dag skulle eg klippe Skråninga, men ombestemte meg då eg såg at det var mindre gras enn eg trudde. Eg la ein ny plan og bestemte meg for å pusse vindua på stova, både ute og inne. Dette plar vanlegvis vere ein enkel og lett jobb, men det var litt verre når hendene ikkje er heilt gode. Men med hjelp av vass-slange(som er for kort) og nal, blei resultatet brukbart.
Det var berre det at mens eg dreiv med dette vart vêret finare og finare, varmare og varmare -noko søm førte til at arbeidsmoralen minka.
Eg hadde fleire jobbar på lur, men det vart ikkje gjort mykje. Det einaste var at eg vatna litt her og der, men ikkje nok!
Eg ser at eg må planlegge dagane mine betre såpass eg får unna litt av det eg har tenkt. Det blir visst fint i morgon også, så då kan eg ikkje klippe plen då heller, det er nok avsvidde flekkar.
Men i dag fann eg til mi store forundring to store fine, raude, jordbær. Eg kan dessverre ikkje legg ut bilde av dei. Det var i den gamle åkeren, som kjent øydela eg den eine åkeren, tok av duken og planta nye plantar der+ sette poteter. Potetene veks voldsomt-i alle fall det som er over jorda.
På sein ettermiddag før Nyheitene låg eg på altanen og høyrde Storytel. Det er boka om Svartedauden er les no, og det er mykje meir underhaldande og interessant enn ein skulle tru.
Rasmus og fam. er no i Bergen, men i morgon går vegen vidare til Solund. Margrete reiser heimanfrå i morgon og så skal dei vere i lag.
I dag er det 33 år sidan eg vart bestemor for første gong. Så i dag er det Einar som får gratulasjonar, men han er ikkje det siste bursdagsbarnet vårt i sommar. Vi har eit par til.


GRATULERER MED DAGEN, EINAR !

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...