torsdag, juni 18, 2020

Dagbok 2020: 18.juni

Klokka er 18.40, temperaturen er + 24 grader og det har vore sol og sommar frå morgon til kveld. Eg har vore ute det meste av dagen, berre korte turar inn på kjøkkenet for litt mat og drikke.
Eg rigga meg til på plenen med stol, vatnekanne og sakser. Hageslangen låg på plenen og rann det meste av tida. Eg vatna og vatna, både med slage og kanne. Skråninga som eg klipte i går var meir og mindre gulbrun i dag, mens naboen sin plen var frisk og grøn. Han har nemlig kjøpt seg "Spreder". Eg vatna hekken mor naboen, og alle pyntebuskene fekk ei heil kanne kvar, jordbær og poteter vart vatna, og slangen vatna plenen heile tida. Eg skulle absolutt hatt ein lengre  betre slange viss det skulle bli behov for meir vatning, men sundag skal regnet komme og då blir det automatisk vatning resten av sommaren er eg redd for. 
Men eg hadde eit prosjekt til i dag, og det var litt meir krevjande. Nede ved bringebæra er det berre rot, ugras og anna gras. Eg begynte på prosjektet i dag ; reiv vekk skvallerkål som dominerte heile "bringebæråkeren"- det er eit intelligent ugras, veks godt i lag med plantar som liknar. Eg hadde også med meg kantklipparen og klipte vekk mykje gras. Eg har ikkje klipt der så nøye hittil i sommar- men det skal det bli orden på. No tek eg alt ugras og anna gras og fyller i sekker som eg skal køyre bort på VØR med.  Eg har gitt opp håpet på at alt rusk og rask skal forvandle seg til fin kompostjord-det skjer berre ikkje.
Ja, ja, det blir mykje hageprat desse dagane, men sjølv om det er mykje arbeid med hagen, likar eg å jobbe ute-i mitt eige tempo.
Marit har vore på Åse i dag og tatt stæroperasjon, eg har ikkje snakka med henne enno. Men eg hadde ein lang prat med ein annan  nabo. No låg eg ute på altanen ei stund og las lydbok, men sørger for å komme inn att til Nyheitene.                                     

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...