onsdag, juni 10, 2020

Dagbok 2020: 10.juni



Klokka er 18.00, temperaturen ute er + 22 grader C og det har vore nydeleg vêr i heile dag. Slike dagar er eg om lag ikkje i hus , men held meg ute. I dag greidde eg endeleg å bestemme meg for å fare bort på VØR med nokre sekker hageavfall, eg greidde å få inn i bilen 6 sekker utan problem. Og så skulle eg fare. Men bilen var heilt død -ikkje ein lyd då er vrei om nøkkelen. Det første eg tenkte på var at den var tom for bensin, det er ei stund sidan eg fylte. Men eg hadde ei kanne med ein slant på, eg brukar samme bensin på bilen og klipparen. Men eg fekk ikkje til å få bensinen ned på tanken. Det kan no hende eg ikkje prøvde nok, då. Eg tenkte eg fekk sjå meg om etter einkvan som var meir bilkyndig.
Derimot kunne eg godt bruke grasklipparen, og eg sette i gang å klippe rundt huset til tross for at doggen knapt var ute av graset. Klippinga vart deretter. Eg tok ein lang pause i lag med Marit på uteplassen hennar.
Så bestemte eg meg for å begynne på Skråninga og klippe så lenge eg hadde bensin-det blei litt for lenge så eg slutta av litt før. 
Då kom naboen heim frå arbeid og han fekk bensin på bilen min utan at det hjelpte. Han meinte at det var batteriet som var flatt, men eg syntest det var utruleg for batteriet er nokså nytt og eg køyrer nedsten kvar dag. Men han fann ut at lyset har stått på mens bilen stod i garasjen. Både Marit og eg sjekka at lyset var av i går då vi kom heim, men eg må ha kome bort i ein brytar då eg køyrde bilen inn i garasjen. Batteriet vart i alle fall sett på lading, så i morgon kan eg ta ein tur. Svein, bror min, stilte samme diagnosen sjølv om han er på Eid. Ja, det hjelper å ha litt peiling. Eg er heldig som bur her i Starevegen, for her er folk veldig hjelpsomme.
Så måtte eg vatne litt i dag også, det blir veldig fort tørt i beda.

Eg tok duken av den eine jordbæråkeren og grov opp. Så planta eg nye jordbærplantar som eg fekk av naboen, på andre sida sette eg poteter. Eg hadde tenkt å sette ei rad til, men så hadde eg ikkje fleire settepoteter -og no er det vel for seint. Jordbærplantane  lever og veks. Berre synd at kattane må ha do akkurat der. Og her er mange kattar. Her må eg vatne kvar dag.






Dette er svartsurbær-busken. Eg kjøpte den fordi den har så fine haustfargar. Bæra er veldig sunne , inneheld mykje C-vitamin og antioksidantar. Eg synest ikkje dei er så veldig gode, men eg et dei. Prøvde å koke saft av dei i fjor, men den gjekk rett i vasken.
Eg har ikkje kjøpt særleg mykje til å pynte opp med enno, men det er enno tidleg på sommaren.





Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...