torsdag, juni 11, 2020

Dagbok 2020: 11.juni

Klokka er no ca. 17.30, temperaturen ute er + 24 grader, det er full sol og litt vind. Nydelig vêr, med andre ord. Litt for varmt til å vere veldig aktiv. 
I går kveld fann datamaskina mi ut at ho ville forandre seg til det ukjennelege, men det har gått bra til denne tid. Eg erberre ikkje sikker på om eg får lagt til bilde med det samme. Og så får eg raudt strek under alle nynorsk-ord enda maskina er innstilt på nynorsk. Ja, det er no ein bagatell.
I dag før middag var eg nokså aktiv. Eg køyrde bilen, full av sekker, ned på bensinstasjonen og tanka opp. Så kjøpte eg bensin på kanna mi med det samme. Eg likar ikkje så godt å køyre bort til VØR, det er samme vegen som flyplassen. Som regel er der mykje trafikk begge vegar, men i dag kom eg meg lett til venstre i krysset. Dei snakkar om det det skal bli rundkøyring i dette krysset og det hadde avgjort vore ein fordel.  Eg fekk tømt dei fem sekkane mine, men eg må snart bort att med meir "hageavfall"-det er betre å ha det bort der enn å fylle haugen på kassene her heime. Det er gratis å levere slikt avfall.
I fjor kjøpte eg tre Potentilla - busker og planta nedom garasjen, men den ein buska  trivast ikkje, så den ville eg bytte ute. Men no har eg vore på alle planteutsala her utan å finne sorte. Gule har dei nok av alle, men eg skulle ha ei rosa. I dag køyrde eg bort på Hageland, og tok ein sveipar opp på Felleskjøpet utan å finne rette sorten. No har eg anmoda Margrete om å sjå etter på Hildenes, ho er relativt ofte på Eid.
Eg skal innrømme at arbeidslysta er berre moderat i dette vêret, men eg fekk no klipt ferdig Skråninga og i tillegg dei to små plenbøtene opp mot vegen. Etterpå spylte eg klipparen og håper den skal få stå i ro bortimot ei veke. Vatnar gjer eg kvar dag, og eg er ikkje heilt ferdig med dagens enno.
Eg gjekk inn att og åt litt før eg la meg på magen på solsenga med Storytel på øyra.
No skal eg snart ha meg ein tur ut igjen og vatne jordbærplantane mine. Og så kan det hende eg går opp til Marit og sit på uteplassen hennar ei stund.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...