lørdag, mai 09, 2020

Dagbok 2020: 9.mai.



Klokka er no 17.30, temperaturen er + 10 grader C og no har det vore opplett ei stund.  Det er kald vind, og eg ser at der er litt nysnø i fjelltoppane. 
Eg har gjort klar klipparen oppe ved gata, men får ikkje start. Det er ikkje noko fryd å vere ute-det er for kaldt. Men eg var no ut og såg meg om. Jordbærplantane lever i alle fall, dei som eg har planta i år.
I dag har det vore ein relativt kjedelig dag; på føremiddagen gjorde eg diverse husarbeid før eg gjekk ein tur på Vernet, og då eg kom tilbake laga eg meg mat og åt. Slappa av litt etterpå og las i ei papirbok. Og så gjekk eg ut.
Hadde ikkje tenkt meg nedover i dag, reknar med at der er mykje folk laurdagane, så det er ikkje så lurt å vere der då. Marit har vore opptatt med husarbeid i dag, og ingen er ute, fordi det er så kaldt.
Eg hadde sett fram til mykje uteliv no på våren, då plar vi ha det kjekt i nabolaget-med hagearbeid og prat.
Eg har hatt mistanke før om at  allergien min er den gode gamle HØY-snuen, for eg nys veldig når eg har bala med slåtten. Så der har vi den- allergien.

No kom Erik og sette i gang klipparen, men eg fekk ikkje klipt meir enn halve plenen ovafor garasjen, så var det stopp. Langt og vått gras+ alle blada frå blåblomstrane. Dessutan kom det regn også no. Så eg gav meg på det. Så får eg ta helg, med halvklipt plen, dei andre naboane har klipt enda mindre, dvs. nesten ingen ting.
Dei ringde så lenge med kyrkjeklokkene ista at eg begynte å lure på om det var pinse, men det er del vel ikkje. (Eg har kalender).
No håper eg på at det blir noko kjekt på TV i kveld, og så kan eg strikke ferdig lesten som er under arbeid. Mange bøker har eg også, både i hylla og på Storytel.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...