fredag, mai 22, 2020

Dagbok 2020: 22.mai


Klokka er 17.30, termometeret viser + 18 grader, så no kjem det seg. 
I dag har eg vore rimeleg aktiv, eg fekk m.a. vaska kjøkken og bad før eg reiste bort i Furene. Eg trudde kanskje eg skulle finne meg ein klippar der på Felleskjøpet. 
Eg snakka med ein hyggeleg ung gut og han forstod kva eg måtte ha, men dei hadde ikkje slike klipparar inne, og han visste ikkje kor det var å bestille-om det tok lang tid etc. Men han anbefalte meg å høyre på EIK-senteret. Han meinte dei hadde Honda. Det hadde dei ikkje men dei hadde HUSQVARNA. Han eg snakka med der hadde også god tid til å forklare og vurdere. Det stod mellom to, den eine gjekk på bensin, men hadde batteri til el-start. Den andre som var litt mindre og nettare gjekk på batteri. Eg kunne tenkt meg den, men spurde kor lenge batteriet varde. Ein halv time ! Ergo måtte ein då kjøpe to batteri til 1700 kr stk. Dermed var den klipparen mykje dyrare enn den eg kjøpte. Eg føler meg litt på tynn is når eg skal kjøpe sånne mannfolkting heilt åleine. Men eg er klar over at det er gammaldags å tenkje slik. Eg spurte om dei kunne køyre klipparen opp i Starevegen, men han eine meinte at klipparen gjekk inn i ein Yaris- det trudde ikkje eg, men han fekk prøve. Og så vart der ein annan som køyrde den heim til meg. Han var kjend i Starevegen for han hadde budd i kjellaren til Eliassen i 5 år. 
Marit og Marit og Torbjørn kom for å sjå på den nye klipparen, og Torbjørn meine det var eit godt kjøp, seinare kom Gudmund også og ville sjå. Eg synest det er kjekt når naboane er interessert i det ein styrer med. 
No har eg snauklipt rundt huset for andre gong i år. Deretter stilte eg klipparen heilt opp og klipte Skråninga utan å samle opp, eg måtte ta det litt på halv 8, for eg ville ha vekk engkarsen før den blomstra. Det var ei lette å sleppe å dra i snora, men om det sparte armane, så røynte det på hendene og fingrane, men det må eg vel rekne med. Eg må nok finne meg i at eg ikkje kan ta alt på ein dag.
No skal eg koke ein kopp kaffi og slappe godt av før det blir TV-tid. Det blir ingen tur på Vernet i dag. I morgon trur eg at Marit og eg må proviantere litt.
Eg har litt problem med å halde styr på dagane, men det er fredag i dag, så då ønsker eg alle ei GOD HELG.

Dei brune flekkane er død mose, eg skal fylle på jord og så frø i "holene"-det har Gudmund gjort.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...