torsdag, mai 21, 2020

Dagbok 2020: 21.mai

Klokka er no 20.35, temperaturen på trappa er + 15-16 grader, tidlegare i dag var det ikkje så varmt og fint som no.
På førmiddagen i dag rydda eg litt her og der og las litt i lydboka mi- eg er ikkje komen så langt, og det er fordi eg har spela tilbake eit par gonger. Marit var heime åleine i dag, så etter avtale kom ho ned ein tur så vi fekk planlegge litt. Vi vart samde om å ta ein tur på gravplassen og sjå korleis det stod til bed blomster og pynt på gravene. Stemorsblomstrane som Øystein og Olaug hadde planta stod fint og blomstra, men samanlikna med dei andre gravene var det litt smått. Det var voldsom kor folk hadde pynta til 17.mai, såg det ut til. I tillegg  til planta blomster var det opp til fleire bukettar på gravene. 
Vi bestemte oss for å ta ein tur på Plantasjen og sjå om vi fann noko fristande. Plantasjen har ope alle søndagar og mange andre raude dagar. Og mykje folk var der. Eg såg relativt unge par som kjøpte utruleg mykje plantar og moldsekkar. Eg kjøpte nesten ingen ting, vil heller ein tur på Felleskjøpet, dei har  finare plantar. Mykje av det som dei hadde på Plantasjen såg noko skrøpeleg ut. Plantane har vel stått ute i all slags vêr. Eg planta 3 rosa Potentilla nedafor garasjen i fjor, og den eine buska er noko tafsete, eg ville kjøpe ei ny i staden, men dei som var på Plantasjen var ikkje betre enn den eg har. Dei gule potentillaene var fine.
Vi for rett heim etterpå, og då laga eg meg ei blomkålsuppe til middag. Slappa litt av med Storytel før eg tok ein tur på Vernet. I dag var eg borte ca. 1 time, men det var fordi eg trefte nokre menn eg mått prate litt med. Det var Helge Dahl med hunden. Og så var det to frå ytre Starevegen som sat på ein benk. Eg kommenterte at der var stelt i hagen til Gunnar Aarseth, og dei kunne fortelje at no skulle huset seljast, det går den vegen med dei fleste husa her no-dei skiftar eigarar. Men mange blir tatt over av neste generasjon.
Eg kom heim rett før Dagsrevyen, og så vart det sy-program etterpå, derfor vart det litt lenge før eg fekk skrive blogg. Håper at alle har det bra.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...