onsdag, mai 20, 2020

Dagbok 2020: 20.mai




Klokka er 17.35 og temperaturmålaren på trappa viser 17 plussgrader. Eg tok nettopp kvelden, for eg trudde klokka var 18.30 - men det viste seg at eg hadde sett feil.
I dag er eg irritert på meg sjølv, som ikkje har fått gjort det skapte grann, alle naboane er ute og ryddar i hagane sine og her er det nada.  Eg skulle også jobbe ute, men etter å ha prøvd å få start på klipparen enda ein gong, utan å lukkast, gav eg opp.
Eg har bestemt meg for å kjøpe ny klippar og i dag gjekk eg bort til Torbjørn for å høyre kva slags han hadde kjøpt-men den sorten kjem ikkje eg til å kjøpe sjølv om det var ein framifrå klippar. Så for eg ned på Jernia til ein annan nabo og spurde om han hadde ein klippar for mitt behov-men det hadde han ikkje og kunne heller ikkje skaffe. Men vi var heilt samde om kva slags klippar det skulle vere. Eg kjøpte eit par andre ting på Jernia, blant anna ei ny greinsaks, som "gutane" skal få prøve når epletreet har blomstra av.
Neste stopp var EIK-senteret på Mosflata. Der torde eg knapt stoppe for der var mange digre maskinar som stod ute, så der var ikkje plass til ein liten Yaris i alle fall. Såg ikkje ein einaste klippar, men eg skulle sjølvsagt ha gått inn i butikken. Eg trur eg må ha nokon med meg når eg skal handle slike store ting. Ein eller annan må no ha ein klippar med elektrisk start, som ikkje er for stor og tung.
Då eg kom heim vart eg ståande å prate med ein nabo. Og så gjekk tida.
Eitt eller anna måtte eg no få gjort, så det einaste eg har gjort i dag er å pirke småstein  ut ur vinterdekka (heilårsdekk). No er dei komne i plastsekker og eg har kosta garasjegolvet EIN gong, det må nok meir kosting til.
Eg tok meg litt mat i 15-tida, som vanleg og då vart eg så trøytt at eg la meg ut på altanen på solsenga.
Eg føler meg lat og unyttig på jorda når eg ikkje får gjort noko. Eg har altså sjekka på nettet for å finne ein høveleg klippar, men det er vanskeleg å finne den rette .Her er mange butikkar som handlar på slike. Så eg får berre ta meg på tak.
No må eg ut og rydde litt, og så må eg leite litt meir etter batteriladaren til kantklipparen ute i garasjen.
Det er berre heilt nydeleg ute, så eg får prøve å nyte det.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...