lørdag, april 25, 2020

Dagbok 2020: 25.april.


Eg blir aldri lei av å sjå på denne blomsteroppsatsen, den er noko av det finaste eg har sett.

Klokka er no 18.30, temperaturen er + 11 grader C,det er nokså skya, men litt sol av om til. Det er i alle fall opplett, men litt kald vind.
Eg kom nettopp inn att frå ein liten mosjonsrunde på Vallabøen. Ikkje Vernet i dag, men innover til Fonnavegen-opp på toppen og nedatt Storebakken til Olavsgata. Det er sikkert like langt som ein runde på Vernet. Ca.40 minutt tok det.
Eg er ikkje så veldig effektiv for tida. I dag brukte eg lang tid før eg kom i sving. Men det vart ein tur på Felleskjøpet, på Plantasjen var der ikkje plass til å parkere ein liten Yaris ein gon. Men eg fekk tak i det eg skulle ha, orkidé-gjødsel og kugjødsel-kompost. Eg kjøpte to sekker. I fjor la eg sekkane inn i bilen sjølv, men i år måtte eg spørje om hjelp. Det er mange hjelpsomme unge menn-når ein blir gammal nok. Eg var også ein snartur på Clas og kjøpte meg eit lite billig strykejern. Eg skal ikkje stryke så mykje heretter, men må no ha eit jern på lur.
Då eg kom heim skulle eg liksom gjere noko i hagen, og eg fekk jordbærplantane i jorda,dei eg fekk av Marit. 
Eg har ikkje hatt ut kunstgjødsel enno-må vente til det er litt regn i kjømda. Janne har grave to store holer i steinbeddet sitt, der skal ho plante to japanske kirsebærtre. Eg skal ikkje plante så mykje, men i dag fekk eg svar på ei gåte. Eg har sett på ei lita buske som eg planta i fjor, men hadde inga aning om kva det var. Eg konkluderte med at det måtte vere noko som hadde brotna på svartsurbær- busken. Men på Felleskjøpet i dag fekk eg svaret. Der hadde dei mange slike-blåbærbusker. Eg kjøpte ei i fjor og lova meg sjølv at viss den overlevde vinteren skulle eg kjøpe ei til. Men det kom eg først på då eg kom heim. Men ein får nye sjansar. Eg veit ikkje kven som har beste plantane, men dei eg finn på Felleskjøpet er i alle fall av god kvalitet. Dei hadde så mange fine rhododendron der i dag-men før eg kjøper noko som helst, må eg ha ein stad å plante det.
Til middag i dag vart det suppe frå i går. Der er att ein bitte liten slank til i morgon også, Så får eg spe på med noko anna. Eg prøver å ete av det er har hamstra i lengre tid.Har ingen planar for morgondagen-får vel sjå vêret først.
I dag er det Wenche som fyller år, dei skulle feire dagen i hagen heime på Kongsberg. Det blir berre dei sjølve for resten av storfamilien er på hyttene i Telemark og Hurum. 
Ein av naboane klipper blodbøken i toppen. Legg merke til korleis har kjem seg opp.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...