fredag, november 29, 2019

Dagbok 2019: 29.november



Klokka er 16.40, temperaturen er + 1 grad C.
Eg vakna ikkje tidleg i dag, tvert imot så var det eigentleg altfor seint, for eg hadde lege aldri så lenge og kava med dei vonde armane. Og då eg endeleg stod opp og såg ut, fekk eg mest lyst til å krype til køys igjen. Store mengder med kjempetung snø er ikkje det ein ønsker seg når armane sviktar. Blir litt deppa av å tenke på kor mykje meir hjelpelaus eg er i år enn eg var i fjor. Eg hadde tenkt at Erik , leigebuaren, skulle få ta litt snømoking, men han er ikkje heime akkurat no.
Men Torbjørn stilte opp med fresar og fekk bort snøen heilt til garasjedøra. Eg kunne ha køyrt ut viss eg ville, men var ikkje så lysta på å fare nedover på sjølvaste svartefredagen-då kunne det gå gale, tenkte eg. Men eg gjorde i alle fall det eg hadde tenkt, nemleg vaska bad og kjøkken. Etterpå fyrte eg i ovnen og litt seinare åt eg middag. No ventar eg på at Marit skal komme ned og drikke kaffi med meg. Ho hadde ståande vaskemaskin på, og den går ho ikkje i frå.
Eg har hent opp ei av gardinlengdene for å prøve ut sidda. Eg trur eg kan brette kanten ned på vranga, så slepp eg å klippe og sy. Bretten ser ut som om der er ei list bakom gardina. Det er der for så vidt, men den er litt lenger oppe.
I dag har eg hatt laurdagskjensle heile dagen, men eg er glad for at det berre er fredag, så kan eg få gjort litt til helga. Vekene går så fryktelig fort- utan at eg får gjort det eg vil.
Eg har ei lita plage med høgra auga, det kjennest ut som der er eit lite rusk; eg har prøvd med kunstig tårevæske, utan at det hjelpte. Har nesten ikkje noko att av den, men kan ev. kjøpe meir i morgon. Det er ei LITE problem.
Då vil eg ønske alle ei god helg.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...