tirsdag, november 26, 2019

Dagbok 2019: 26.november

Klokka er 17.15, temperaturen ute r+ 3 grader C og det har vore litt regn i dag.
Eg vakna tidleg i dag, sidan eg skulle på trening, men låg til klokka 8I dag var det meininga at eg skulle køyre, men det vart til at vi tok Marit sin bil, sidan det var blankis både her og der. Men i morgon må eg ut med gliset mitt for då skal eg på kulturhuset til klokka 12. Og Marit skal ikkje vere med då. Til møtet klokka 16.00 får vi sitte på med Janne. Ja, det er litt logistikk når vi gamle damene skal komme oss rundt og fram.
Eg var ikkje så gira på å trene i dag, og hadde i alle fall bestemt meg for ikkje å trene armane, for at dei kanskje hadde best av å få fred. Det kan godt hende, men dei er slettes ikkje gode i dag heller ,og nakken er vond. Eg har ein eigen teori om det.
Etter at vi hadde trena var vi på Spar og handla, og eg kom heim med to store, fulle plastnett+ ein 8kilos pakke med kveitemjøl, så i tilfelle eg skulle komme på å bake. No kjem eg på at eg gløymde margarin, men hugsa egg! 
Eg kjøpte med ein liten pizza på tilbod i dag, den åt eg av til middag og så får eg kanskje ta resten til kvelds. Den var på tilbod. Etterpå måtte eg slappe av i godstolen ei heil stund- sov litt også. Eg blir trøtt når det er så mørkt nesten heile tida.
Det  vart eit lite strev å få i hus alle dei tunge tinga over  eit islagt tun. All denne isen minner meg om vinteren for to år sidan, då eg gjekk fram og tilbake til Ørstaheimen , på islagde vegar heile vinteren.
I morgon er det altså julemøte i pensjonistlaget, med få påmelde. Det er mange som ikkje kjem på julemøtet fordi dei skal på andre "julebord". No er ikkje møtet vårt eit julebord akkurat, i år skal vi ikkje ha full julemeny ein gong.
Eg hadde tenkt eg skulle kome meg til Volda og kjøpe meg noko nytt å ha på meg i anledninga, men så langt kom eg ikkje. Ja, det er mi eiga skuld altså. Så eg får pynte meg med dei fjørene eg har -og ta høgde for at der kan vere kaldt. Frisør har eg heller ikkje oppsøkt, så eg har visst vore veldig sløv. Men ikkje så sløv at eg ikkje møter opp. Må nok skrive litt om dette møtet også. Eg har vore sekretær i snart 9 år no.
Eg skal no prøve å lage  til litt julestemning her heime også, vaske og pynte litt i alle fall. Noko særleg baking blir det ikkje, men eg skal no prøve å få i stand den tradisjonelle familiesamkoma 2.juledag. Blir kjekt å sjå att alle barnebarna som studerer i dei store byane.
No har eg sett på ein klesvask, såpass eg får gjort litt i dag også.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...