fredag, november 22, 2019

Dagbok 2019: 22.november

Klokka er no 16.00, det er +1gradC og vêret er like fint som det har vore, men kanskje litt fleire skyer på himmelen enn før. Snø og slaps har frose til is på vegar og stigar, så det er litt utfordrande å gå når ein ikkje har piggskor eller broddar, det fekk eg erfare då eg gjekk på Fonnvernet i dag. Eg gjekk forsiktig, så det tok si tid. Som dei fleste gamle er eg livredd å dette og bryte bein. No har eg rett nok falle nokre gonger siste året også utan å skade meg, men eg tek ingen sjansar.

 Eg hadde det fryktelig sist natt. Eg var i fin form i går og fekk gjort mykje, men så kom natta og smertene i armar og skuldrar. No er ikkje det så forferdelig farleg, men i halvsøvne prøver eg å bli smertefri ved å strekke ut armane. Ja, eg kan vere glad for at eg ligg der åleine for det går vilt for seg.
Det var ikkje lett å få på seg klede og komme i siget i dag. Eg er ikkje heilt god enno, og blir det ikkje heller.  Det var ikkje mykje eg fekk gjort i huset anna enn å ta oske ut or omnen og kveike opp og så tømme oppvaskmaskina. I staden for å bli sittande å kope, tok eg like godt ein tur på Fonnvernet. Det tok si tid i dag i og med at eg måtte gå så forsiktig. Men det var godt å komme seg ut i frisk luft og få litt mosjon.
Eg håper eg skal bli litt betre til vi skal til Eid i morgon. Det ser eg fram til.
I dag fyller Rolf, bror til Nils,  78 år. Har er fem år yngre enn Nils, men er allereie oldefar til fem små gutar. Då eg kom til Solund første gongen var eg 18 år, Rolf hadde ikkje fylt 17. Så vi har kjent kvarandre lenge. Mimi, kona til Rolf, har eg kjent like lenge.

Gratulerer med dagen,Rolf!
Her er Rolf, saman med eit av oldebarna.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...