fredag, oktober 25, 2019

Bok nr.30 - 2019: Byens spor. Ewald og Maj



Nytt storslått episk verk fra Lars Saabye Christensen!

Byens spor er første bind i en trilogi, og vi befinner oss på Oslo vest rett etter krigen der vi møter Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper. Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag å lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubiléum og Maj engasjerer seg i Røde kors.

Bli med når vi legger øret inntil konkylien og lytter: Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, høre telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over. Se Maj gå på møte i Røde Kors, hør glassen klirre på Bristol. Høre lyden av hvinende bremser.
............…………………………………………………………………………….
Dette er den første boka i ein trilogi. Forfattaren er ein av favorittane mine, og blir ikkje degradert etter at eg har lese denne bok. Eg har lese lydbokversjonen på Storytel på mobilen min. Den andre boka i serien har eg liggande klar på mobilen. Eg har litt problem med å sitte i ro og høyre lydbøker, eg må i det minste kunne strikke. Strikking har det vore lite av, men Margrete anbefalte å legge kabal på PC-en, og slik fekk eg lese boka.
Boka handlar om heilt alminnelege folk i Oslo i dei første åra etter krigen. Men på ein eller annan måte får forfattaren det trivielle til å bli viktig-eg veit ikkje annan måte å seie det på. Eg trur boka er veldig tidsriktig og eg kjenner att mykje, sjølv om eg aldri har budd i Oslo. Det einaste eg har oppdaga av "feil" er at han omtalar moms først på 50-talet, eg trur ikkje momsen var innført då..
Eg kan gi boka dei varmaste anbefalingar-det har dei gjort dei som har lese den før også.
Opplesaren les godt.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...