søndag, september 08, 2019

Dagbok 2019: 8.september

Det blei nokre klønete bilde eg tok med mobilen i dag. Dette må eg lære meg betre.

Klokka er no 20.15, temperaturen er + 11 grader og det har ore ein strålande dag, med sol frå skyfri himmel. Som vanleg var eg ikkje så sprek med det samme eg var oppe, men eg livna fort til då eg såg det nydelige vêret.
Så fekk eg telefon frå naboen som spurde om Marit og eg ville vere med på biltur inn til Urke og sjå på Hurtigruta og livet der inne. Det er nemleg slik at no på ettersommaren og hausten går Hurtigruta inn til Urke og ligg der nokre timar så passasjerane kan gå i land for å sitte på kafeen på kaia, eller gå tur i "skog og fjell". Ja, vil Marit, så vil eg også, sa eg. Marit og eg hadde nemleg diskutert litt om vi skulle ta bilturar hit eller dit. Vi takka ja, begge to, og sette oss inn i den fine raude bilen til naboen med frue.
Å køyre gjennom bygda ,og Bondalen i slikt vêr var ei naturoppleving berre det, så var det ferje frå Sæbø til Leknes og biltur vidare til Urke, og ikkje berre det, men vi fekk vere med på ein lang tur framover dalen  og oppover så langt som vegen gjekk. Det vart både smalt og bratt, men sjåføren, som er frå Urke, heldt bilen stødig på vegen. Etterpå var vi på kaikafeen og drakk kaffi og åt vaflar. Der fekk vi helse på kai-verten, den første i landet som har den tittelen. Hurtigruta låg midt i fjorden og passasjerane blei frakt til lands i ein mindre båt.
Då vi skulle fare heim, køyrde vi inn til hotellet på Øye og snudde. Og vi tykte vi hadde hatt ein veldig fin tur. Eg har sagt det mange gonger, og kan berre gjenta at vi har veldig kjekke naboar her i Starevegen. Takk til Marit og Torbjørn for ein kjekk dag.
Det har ikkje blitt "gjort" nok særleg etter at eg kom heim. Det einaste var at eg raka i hot nedfallsfrukt og kasta. No er det snart tomt for plommer på trea.
Eg sat på altanen og las i boka mi ei stund, eg bør snart bli ferdig med den no. Eg fekk prøvd ut dei nye solbrillene mine med styrke som vanlege briller, og dei funka fint. 
I morgon blir det å stemme- det burde vere ei plikt for alle som har stemmerett. Eg synest det skulle ha vore ein fridag og ein festdag, der vi feira at vi faktisk har fridom til å velje. Ein liten 17.mai ? Eg vil ønske alle eit GODT VAL !

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...