mandag, september 23, 2019

Dagbok 2019: 23.september.


 Klokka er 16.45, temperaturen er + 18 grader og det er framleis vakkert haustvêr. Kanskje litt tidleg for blogg, men skjer det meir , får eg skøyte på.
Då eg skulle legge meg i går kveld, sjekka eg mobilen og fann ei melding: Du og Magnar er påmelde til Haustkonferansen i Ulsteinvik den 24 september. Eg melde tilbake at det var OK. Eg var på Haustkonferansen i fjor også, men det var ikkje så mange som var interessert i år heller. Men så begynte eg å tenke og spekulere på om eg eigentleg var i form til å fare osb. Det skulle begynne klokka 10 om morgonen, og morgonen er ikkje mi beste tid. Etter diverse spekulasjonar og draumar omkring emnet, bestemte eg meg for å kutte ut konferansen. Så måtte eg skrive melding og til slutt ringe dei det galdt. Då  kunne eg slappe av litt. 
Og slappe av er visst det einaste eg har hatt lyst til i dag. Men eg tvinga meg sjølv til å legge i hop eit par klesvaskar og å støvsuge grundig teppegolva.
Så måtte eg ut i frisk luft og sol. Hadde eit par småjobbar som skulle gjerast, men det gjekk veldig trott. Eg kjende ikkje meg sjølv igjen. Eg plar vere rimeleg aktiv når eg kjem i siget, men i dag var det tungt.
Etter at eg hadde fått klipt ned dei store staudene og fylt opp komposten, gjekk eg inn att, og la meg på solsenga på altanen og slappa av. Då vart det så varmt at eg vart enda trøyttare. Så la eg meg inn på dagsenga mi, og no har eg kome meg på beina att.
Eg trur no at eg veit korleis dei har det dei som får ME. Heldigvis er det ikkje det som feilar meg, men eg toler dårleg penicillin -verre er det ikkje. Ein 14-dagers-kur varer ikkje evig, men eg håper ikkje eg skal vere så slapp heile tida. I morgon skal eg på trening;  onsdag er det spansk-og det skulkar eg ikkje. Men eg veit ikkje om Marit og eg kjem oss på gravplassen i dag.
Eg har funne nokre store plommer på Victoriatreet som har overlevd både regn og vind. Somme naboar slår plen i dag, men eg ventar litt og ser, for plenane skal ikkje vere for kortklipte før hausten og vinteren kjen. Vi plar av og til fare over og ta opp lauvet når den tida kjem. I dag hadde eit par av klematisane funne ut at dei skulle kome med nye blomster. No må eg ta ein tur ut og sjå om eg får fotografert litt.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...