søndag, september 15, 2019

Dagbok 2019: 15.september

Eg har ikkje fått til å legge nye bilde inn på laptoppen, så eg tek eit som låg der før. Her har vi Eivind Og Ingar på hytta i lag med bestefar Arne.

Klokka er 17.15, temperaturen har lagt seg stand by på +10 grader, det blæs litt no, og så har vi sjølvsagt hatt nokre regnbyger i dag også .
No har eg nettopp ete middag, det skjer ikkje kvar dag; men i dag steikte eg ørret og kokte pasta til, feilen var verre at eg steikte to stykke, og det hadde greidd seg lenge med eitt. Eg vart stappmett, men eg ville heller det enn å ete same maten i morgon.

Helge kom litt før halv åtte i går. Han fekk liv i TV-en til Linda, men ikkje i PC-en min. PC-en er i orden på ein måte, men den vil ikkje inn på nett. Helge, som jobbar i Tussa, ville snakke med dei som styrer med internett der. Natt til fredag var det lynnedslag, så det kan ha skada maskina som var tilkopla då. TV-en på stova slær eg heilt av om kvelden, så den vart ikkje skadd. Helge ville også undersøke om eg har rett til assuransegodtgjerdsle i tilfelle maskina var kaputt. Eg har mist ei maskin på denne måten før. Hadde eg visst at vi skulle få torevêr om natta, så hadde eg sjølvsagt slått av heile nettverket. Det var det første eg gjorde etter at eg vakna av braket.
No har eg rigga meg til ved stovebordet med laptoppen, slik vi hadde det før, men eg sit ikkje godt, bordet  er for høgt, så eg må til å bygge opp stolen. Eg er låk i armar og skuldrar frå før- og det blir ikkje betre no.
På føremiddagen i dag rydda eg litt, la i hop ein klesvask og sette på ei ny maskin osb.. strikka litt og høyrde radio.Og så er eg rett som det er bort på laptoppen. Plutselig kom det musikk ut frå dataen, og mobilen som låg ved sidan av spelte med. Ja, det er no slikt som skjer, tenkte eg.
Eg hadde det godt og varmt for eg hadde fyrt i omnen, sende ei melding til Marit og ho kom ned. Vi drakk kaffi og prata. Eg hadde mobilen ved sidan av meg, og brått begynte den å spele igjen. Då gjekk det opp for meg at det var RINGETONEN, og eg opna og sa HALLO. Det var Bodil som ringde, men eg høyrde ikkje så godt kva ho sa, eg er ikkje vant til den nye mobilen enno, men no funkar den gamle DOROen også. Fasttelefon har eg også, men den har eg tenkt kvitte. Eg skal ringe opp att Bodil med den, trur eg.
Marit gjekk opp att; eg skulle sjå "Skal vi danse" i reprisen , for eg tok det ikkje opp i går. Såg første gongen, og tenkte at dette gidd eg ikkje, men no tykte eg det var interessant likevel.
Det vart ikkje at eg kom meg på butikk i går, så eg får ta ein tur i morgon. Eg har mykje anna eg skulle ha gjort, men er litt "begrensa" av armane , skuldra og nakken. Men det er i grunnen verst når eg er i ro. Ja,ja noko lyt ein finne seg i, i sitt åttiande år.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...