torsdag, august 29, 2019

Dagbok 2019: 29.august

Klokka er 16.55, temperaturen ute er + 18 grader. Det har regna før i dag, men no var sola framme ei stund.
Det var bra at eg skulle på kurs i dag, for eg var ikkje vidare arbeidsdyktig. Det er den høgre armen som plagar meg- knea er rimeleg bra for tida, men eit kvart skal det no vere støtt.
Kurset skulle starte klokka 12-så eg la ikkje opp til så mykje aktivitet før den tid. Eg dusja og vaska håret, og så studerte eg litt spansk mens eg venta på at klokka skulle bli så mykje at eg kunne fare.
På kurset møtte ein del kommunalt tilsette, pluss representantar frå eldrerådet og frå pensjonistlaget.
Det var ei nordnorsk dame på 53 år som heldt kurset, og ho var dyktig. Ho hadde ein kraftig stemme , og brukte ikkje mikrofon.
Det var interessant å høyre på henne, og få innblikk i kva som finst av digitale og mekaniske hjelpemiddel for gamle og sjuke. Eller for folk som skadar seg. No har eg eit bra innblikk i mykje av dette frå før, men mykje var nytt.
Noko som ho sa er eg veldig enig i: Ein må sette seg inn i bruken av hjelpemidla før ein ev. treng dei. Dette gjeld spesielt dei digitale  hjelpemidla. Ordføraren var også til stades og kunne gjere greie for mykje av det kommunen har ansvar for. Vi fekk mat sånn midt i kurset, det var bagettar med godt pålegg i og så kaffi til. Vi var tre som møtte for pensjonistlaget: Eli, som er leiar, og Kari og eg som er med i styret. Kari kar ikkje vore med så lenge, så eg nytta høvet til å bli betre kjent med henne.
 Etter møtet køyrde eg opp til Kiwi og handla litt der før eg for heim.
Her heime plukka eg nedfallsplommer og sorterte dei, det vart mest til komposten og minst i frysaren. Der er enno mykje plommer på trea, så eg håper at nokon i familien skal få glede av dei. Dei modna så altfor fort i varmen.
I dag har eg ikkje snakka med Marit anna enn på Messenger. Eg er ikkje blitt fortrolig med mobilen enno, veit ikkje kva tid den ringer, eller kva tid det er meldingar som tikka inn. Og viss den ringer veit eg ikkje korleis eg svarer, kanskje er eg for gammal til ein slik mobil? Håper Amanda får ordna det slik at eg får bruke Doroen snart. Viss de vil ringe og snakke med meg, er det smartast å ringe fasttelefonen: 70066849.
No kom Jørn med plommekake til meg. To stykke, så eg må kanskje invitere Marit på kaffi ? 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...