mandag, august 12, 2019

Dagbok 2019: 12.august



Bilda er tatt med Doroen.

Klokka er 17.20, temperaturen er + 14 grader C og det er overskya. Kan ikkje hugse at det har regna i dag, så langt.
Då har vi brukt opp enda ein sommardag, men eg håper vi får fleire.
Måndagane brukar eg å klippe plen, men i dag var det vått i graset, dessutan veks ikkje graset så fort lenger. No lurer eg på om ein skal gjødsle plenane om hausten?
Det første eg sette i gang med i dag, etter morgonstellet, var å rydde i tilbygget, slik at eg fekk sette inn begge plenklipparane, så det skulle bli ledig under altanen. Linda, leigebuaren, vil stable ved der.
Eg har gått og tenkt på at eg skulle ha ringt til kusina mi, det er lenge sidan vi hadde ein prat no. Som tenkt , så gjort, og det vart ein lang prat.
Eg venta leigebuaren og faren i 14-tida, så eg tok tak i litt hagearbeid mens eg venta, fekk blant anna planta blåbærbuska som eg kjøpte i går. I dag fann eg fleire modne plommer, som hadde falle ned av trea, og dei var gode. Ein kan ete nedfallsplommene om ein tek dei straks, elles kjem det einkvan og et på dei - då tenkjer eg spesielt på sniglar og fuglar.
Eg snakka litt med Linda og faren, men så let eg ei styre seg sjølve. Eg tok meg eit par spansk-leksjonar og litt mat.
Mobilane mine verkar ikkje som dei skal, men det skjer litt kvar dag, trur eg. Eg kan sende og ta imot meldingar, men ikkje ringe.
I morgon skal eg på trening først, og til legen rett etterpå. Eg er ikkje sjuk eller noko, men ho ville eg skulle komme ein tur etter ferien, sidan eg ikkje fekk snakke med henne etter at eg hadde vore på røntgen og CT. Eg må kanskje avgi ei blodprøve eller to også. 
Apropos så begynte kvepsestikka å klø igjen i går kveld, no når eg trudde eg var ferdig med dei. Litt hovne er dei også. Det er ei veke sidan i dag at eg vart stukken. Eg skal ta ein skikkeleg sjekk i garasjen når det lid på, og passe på at ingen kvepsar slår seg til der igjen. Skal tru om dei ville budd i eit "Biehotell"?  I så fall kunne eg bestemt kvar dei skulle vere.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...