søndag, august 11, 2019

Dagbok 2019: 11.august

Klokka er 18.40, temperaturen er + 19 grader C og i dag har det vore skikkelege regnbyger, så i morgon slepp eg sikkert å klippe plen og vatne.
I dag har eg stort sett gjort ingen ting, men dagen har gått fort.
Sat sjølvsagt ved datamaskina ei stund først på dagen, var sosial på FB, og så tok eg eit spanskkurs eller to. Eg tek dei samme om att fleire gonger, for om det går fort inn, så går det like fort ut att.
I går snakka Marit og eg om å ta ein biltur, og sidan vêret var bra først på dagen, tok vi sjansen i dag. (Det regnar no ikkje inne i bilen).Vi sette avreisa til kl.12.00
Marit budde dei første barneåra sine på Ose, men ho er lite kjend på vegen oppover til Melle. Der er eg litt betre kjend enn ho, så vi har snakka om å køyre Melsvegen oppover. Det gjorde vi i dag, og tidspunktet passa bra, for når ein vil køyre sakte å sjå seg om er det ikkje kjekt at det er mykje trafikk. Vi var heldige og fekk orientert oss bra. Det er ikkje meir enn to år sidan eg var der sist. Vegen er framleis smal, men vi møtte ikkje så mange. Vi køyrde eit stykke framover Åmdalen før vi snudde og køyrde Mo-sida ned att. 
Eg begynte å lure på om eg hadde nok bensin, så eg passa på å bunkre opp på Shell før vi sette kursen mot Furene og Plantasjen. Der er ope på sundagar og eg kjøpte ein blåbærbusk og ein sekk kugjødselkompost. Wenche seier at ein helst skal plante meir enn ein blåbærbusk, for trivselen si skuld, så anten kjøper eg ein til, eller så ventar eg til våren. Der var mykje bær på busken, så viss dei modnar får vi smake. 
Eg kjende at det gjorde godt å få køyre ein litt lenger tur, som regel blir det berre ned i Vik og opp att.
Ingen problem med å halde farten oppe på Stripa i dag. Snarare tvert imot.
Eg synest det er kjekt å ha med Marit som Co-pilot- vi samarbeidar om køyringa. Ho er no ein røynd sjåfør som har kjørt bil heile sitt vaksne liv.
I dag kokte eg middag. Eg kokte fleire kjøpte nypoteter og så hadde eg Strandamòr til.
Etterpå sette eg meg til å sjå nokre opptak som eg hadde liggande på TV- det blei så kjedelig at eg heldt på å sovne. Det hadde vore betre å lese i boka som eg begynte på i går.
I morgon kjem leigebuaren min for å bu her. Faren skulle kome med møblar etc. Så då må eg vere heime og ta imot. Det kan hende vi skal kjøpe oppvaskmaskin også.
Eg synest denne sommaren har gått så altfor fort, men så håper eg på ein betre haust enn den vi hadde i fjor.

Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 3.mai

 Klokka er no18.30, temperaturen ute er + 20 grader. Det har vore ein strålande dag, med sol frå klar himmel. Eg har vore her åleine heile d...