lørdag, juli 06, 2019

Dagbok 2019: 6.juli

Klokka er16.40, temperaturen er + 16 grader C, det er lettare overskya og litt vind, så direkte sommarleg er det ikkje.
Eg blei litt irritert då eg stod opp i dag og såg at det hadde regna. Hadde eg visst at det skulle kome regn i natt, hadde eg klipt ferdig Skråninga i går-men det er lett å vere etterpåklok.
For å skryte litt av meg sjølv, så har eg fått gjort mykje i dag, både inne og ute. Eg skal ikkje nemne alt her, det kan umulig ha interesse for andre enn meg sjølv.
Men eg kan skrive om plenklippinga, som er noko av det tyngste eg har vore borti sidan eg overtok hagearbeidet. Der er mykje mose i bakken, langt gras var der og på langt nær tørt, men sidan det er laurdag måtte eg berre få gjort det før helga. Det var tungt, for eg bestemte meg for å klippe nedåt, slik at eg slapp å klippe med det samme igjen. Eg måtte legge heile tyngda mi på klipparen i tillegg til at eg sette på "draget". Skråninga ser ut som om eg har klipt bio, så mykje gras har klipparen spytta ut att, men eg tømde 4-5 fulle "korger" med gras i komposten. Det kan hende eg tek ei rive og rakar pent og stille i morgon.
Eg kom i mål og så spylte eg klipparen godt etterpå. Eg har ikkje  høgtrykkspylar, det saknar eg av og til, men det er ei grense for kor mykje ein skal kjøpe i hop av maskineri etc. No har eg ete litt, og så var eg nesten i mål med Fredags-sudokuen. Då eg skulle skrive ned siste talet-var det feil. Eg begynte på den torsdags kvelden. 
No skal eg snart ta helg, men eg må vel brette eit par klesvaskar først, og så skal eg ein snartur på butikken. Matbutikkane er opne utover kvelden på laurdag også.
Den nye leigebuaren min har lege her i natt og sove godt. Eg føler at ho og eg kan kome  til å trivast i lag, vi er alt blitt godt kjende.
No ser eg fram til at Rasmus og familien skal kome, eg trur eg må lage ei arbeidsliste til Rasmus, det er så mykje eg treng hjelp til. Eg er ikkje så god på alt som har med diverse maskineri å gjere, så eg treng assistanse. Ja, eg ser no fram til at vi skal kose oss i lag alle saman også - ikkje berre jobbe og fikse. Eg har omsider funne ut at eg ikkje greier alt åleine. 
Då skal eg kle meg om litt og ta ein biltur ned på butikken. Ikkje AMFI i dag, men Kiwi eller Spar. Og så skal eg slappe godt av etterpå.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...