fredag, juli 05, 2019

Dagbok 2019: 5.juli

Eid 1925

Eid 1931

Desse bilda fann eg på Facebook i dag og då vart eg reint nostalgisk. Eg var ikkje fødd i 1931, og absolutt ikkje i 1925, men eg kjenner meg godt att på bilda. No er det så mykje som er forandra på heimstaden min at eg kjenner meg nesten framand når eg kjem dit, men tida står ikkje stille verken her eller der.

Klokka er no 19.00, så eigentleg skulle eg sett nyheiter, men det får eg ta att. Tida renn i frå meg støtt, og dagane vert for korte. Eg har gått for halv maskin ganske lenge no, vore lat og ikkje orka så mykje. Men så kjem sola og finevêret tilbake og energien kjem att. No er det + 16 grader ute, men eg vonar på varmare vêr.
I dag føremiddag høyrde eg at plenklipparane begynte å surre i nabolaget, så eg gjekk ut og testa plenen opp mot vegen. Eg fann ut at den var tørr nok, så eg klipte. Eg var ikkje heilt ferdig då Magrete , Amanda og Erlend kom, men tok det att seinare, då klipte eg også rundt huset og litt nede i bakken. Hadde lyst å gjere meg ferdig, men fann ut at eg måtte passe knea mine. Håper vêret held seg så eg får fullføre i morgon. Det var mykje gras, og ikkje heilt tørt, så mange stader måtte eg fare over to gonger. Men dette arbeidet likar eg.
Eg hadde berre laga vaflar til Margrete og Co kom, og det var ikkje så mykje dei åt, så blir det vel å gomle vaflar både i dag og i morgon-for min del.
Dei hadde med seg sjokolade og kaffi til meg. Amanda jobbar no på El-kjøp i Furene, der dei sel yndlingskaffien min.
Bodil og Svein hadde vore opp til Magrete i går og levert noko som eg skal ha når eg skal reparere parkettgolvet i kjellaren. I går fekk eg melding frå Rasmus om at dei kjem torsdag i komande veke, så då har eg diverse oppgåver til han. Han kan rekne med å bli utnytta.
Den nye leigebuaren min har begynt å flytte inn. Ho blir her ikkje så mykje til å begynne med, for ho har sommarjobb i Olden.
Det surrar og surrar i klipparar, graset er langt og mosen mjuk.
Eg ønsker alle ei god helg. I morgon blir det vel ein tur på butikk-etter litt mat etc.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...