søndag, juli 07, 2019

Dagbok 2019: 7.juli

I omnen no.


Klokka er 18.00. Temperaturen er + 19 grader C, det er lettskya, sol og vind. No er det fint, men tidlegare i dag var det nokså grått.
Etter frokost m.m. i dag laga eg ei kake, den kaka må vere på plass når gjengen frå Kongsberg kjem. 
Så vart det litt rydding både her og der før klokka var 11.00 og eg sette meg til med strikketøy ved radioen. I dag var det kyrkjekonsert frå 11-12 , den var fin nok den, men eg hadde høyrt den før.
Litt spansk tok eg meg tid til, før eg manna/kvinna meg opp til å gå ut og rake litt. Det var ikkje det at eg var lat eigentleg, men eg vart låk i ryggen av å bøye meg. Prøvde å få klipt litt rundt diverse plantar så eg fekk rake med det samme. Det varte ikkje lenge før eg gav opp og sette meg på ein stol på plenen.
Då kom Marit. Vi hadde ein avtale om at ho skulle komme ned med ei oppskrift til meg.
Vi gjekk inn og drakk kaffi og prata ei stund før ho skulle ete middag.
Då sette eg i gang med å bake, og no skal baksten i omnen. Det er grove hamburgerbrød som dei likar godt over gata, så no skal eg prøve om dei slår an her hos oss også. Ein kan sikkert ete dei som vanlege rundstykke også.
Eg har ikkje direkte vondt etter strabasane i går, kjenner meg berre litt mørbanka. Det kan hende eg fer over skråninga med klipparen i morgon og samlar opp graset som ligg att-det er kjedeligare å rake.
Eg ser fram til å få besøk, og håper på å få fint vêr så vi kan bruke uterommet. Fredag skal vi ut til Solveig alle som kan, for Solveig og Øystein reiser til Roma neste mandag, så det var ikkje så mange dagar å gå på. Ikkje alle kan kome, somme av ungdommane jobbar på butikk -for eksempel. Som pensjonist har eg høve til å vere med på det meste, så lenge helse held.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...