lørdag, juni 22, 2019

Dagbok 2019: 22.juni

I dag kan vi gratulere Øysten me 57 årsdagen. Fødselsdagane kjem tett på i desse dagar. Det blir vel ei feiring av alle til slutt.
Gratulerer med dagen, Øystein!


Klokka er 17.00, temperaturen er + 11 grader C og det regnar og regnar. Det er i grunnen nokså typisk jonsokvêr og vi har hatt mykje fint vêr denne våren og forsommaren, så eg skal ikkje klage.
MEN eg synest det er heilt pyton med dette vêret i dag. Eg skulle eigentleg klippe plen og styre på ute, men måtte legge planane på is. Det likar eg ikkje.
Eg er veldig lite flink til å omprogrammere meg, så i dag har det blitt lite gjort. Eg tusen ting og meir enn det som eg kunne henge fingrane bort i, det er berre å opne ei skapdør eller ei skuffe, så ser eg eit visst behov. Takk, men nei takk - eg skulle klippe plen!
Eg festa trådendane på eit lestepar mens eg høyrde lydbok på data, MP3 spelaren er så dårleg at eg likar ikkje å bruke den. Etterpå rydda eg i garnrestane og planla neste "resteleste"-prosjekt. 
Spanskleksa er noko eg gjer med glede- eg er sjølv både lærar (i lag med Paul) og elev.
Det var så surt og ufyseleg i dag at eg kveikte opp i omnen ei stund, for å få det skikkeleg varmt her.
Marit reiste til Stryn i dag, dei skulle feire bursdagen til Stian litt i etterkant. Eg hadde tenkt å fare nedover ein tur når det leid på, men det vart ikkje noko av og no er det snart for seint.
På Plantasjen er der ope alle sundagar og på Hageland også. No er eg prinsipielt motstandar av sundagshandel, men eg gjer eit lite unntak for plantar etc.
No ser eg tendens til blå himmel ute, så eg får kanskje ta meg ein tur ut i løpet av kvelden, men plenklipping blir det ikkje.
Kvar gong eg går forbi lageret mitt av hermetikk får eg lyst på aspargessuppe, fordi der står ein boks med asparges. Ja, den står der ikkje lenger, altså, for i dag fann eg ut at eg kunne lage suppe frå grunnen av-utan Toro. Suppa blei god, den, og gjekk ned på høgkant, og eg blei så mett og trøtt at eg måtte sette på TV og legge meg bakover i godstolen. Det var slike program som eg likar å sjå, om oppussing av gamle hus etc. Eg plar sjeldan sette på TV-en før klokka 19.
Eg er litt plaga med høgre armen min, men helst når eg sit i ro, då verker den heilt opp til øyra.
På Straumshamn er det Sommarfest i dag, så Margrete og barna er opptekne der. I morgon kveld reiser Margrete, Amanda og Erlend med nattbussen for å ta flyet til Island. No skal dei endeleg få bruke genserane og huene som eg strikka til dei. Eirik må vere att her, for han jobbar på Møbelringen. Ingeborg er att i Oslo og jobbar der. Amanda har også fått seg jobb -på El-kjøp i Furene, der Lefdal var før. Men ho skal ikkje begynne enno.
No skin sola ute, det hjelpte viss å syte og klage litt. Einar stressar litt med maling av hus, han vil vel gjerne bli ferdig. Det blir vel han og Håkon som stiller opp, når vêret tillet det.
No har eg skrive ein masse tull og tøys, som ikkje har interesse for andre enn meg sjølv.Eg trur det er sundag, men veit at det er laurdag- så det kan enno bli ei god helg.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...