fredag, juni 21, 2019

Dagbok 2019: 21. juni

Klokka er 16.40, temperaturen er + 15 grader C, det har nyss vore ei kraftig regnbyge, men no skin sola -nesten.
I dag var det ein slik dag som ikkje var så nøye planlagt, og då blir det sjølvsagt ikkje så mykje gjort. Og eg vil eigentleg gjere så mykje. Var oppe relativt tidleg i dag og klokka 9.30 var eg ferdig med fredagsvasken og hadde fått vaska ei maskin klede -som eg hengde ut.
Eg syntest ikkje det var så kjekt å vere ute i dag; ikkje sol og ikkje varme. Eg prøvde å rydde litt i garasjen og tilbygget, men det vart ikkje så mykje av det. Eg hadde tenkt meg til Vik, men så ringde dei som skulle hente sofaen i kjellaren, så eg vart verande heime til dei hadde vore her. Sat og strikka ferdig ein lest mens eg høyrde lydbok på datamaskina. Blei så døsig at eg sovna eit tidels sekund fleire gonger, så då lesten var ferdig kokte eg kaffi og åt lunsj. Då kom det eit par frå Volda med ein stor hengar og henta sofaen som Silje sette att. Dei var sikkert pensjonistar, men ikkje handicappa. Mann og kone bar og løfta den store tunge sofaen(i fleire delar) Dei bemerka at det var ei fin leilegheit.
Då tok eg og dusja og vaska håret og gjorde meg klar for å fare til Vik. Eg hadde ærend på Clas, skulle ha blekkpatron til printeren, malepenslar og sen. Sen hadde dei berre slike som var for tjukke. Kjøpte litt mat på Bunnpris, det var ikkje mykje eg trong. 
Har lenge hatt lyst på ein tur bort på Gjenbruk for å sjå meg litt om. I dag passa det. Der er mykje fint og brukbart, men ikkje så mykje eg treng. Eg tenkte på det då eg var der at slike butikkar var det ikkje den tida ein trong alt og hadde lite. No er det tydeleg at folk har mykje meir enn dei har behov for. 
Eg plar leite etter farga glas, og i dag fann eg 5 glasasjettar- til is for eksempel- og så var der EIN asjett med bier på. Den skal eg ha for å bli påmint om å stelle fint med humler og bier. Døyr biene, døyr vi.
Då eg skulle inn att på forkøyrsvegen var klokka 16.10-say no more. Kom meg no innpå til slutt.
Marit er mykje betre i auga som ho fekk reparert i går, så no vil ho begynne å køyre bil igjen, dermed får eg vel ikkje vere privatsjåføren hennar lenger. Det blir eit sakn.
Så er det fredag igjen, sommarvekene fer fort av garde. Eg vil ønske alle ei god helg !
Og så er det ferie/avspasering for elevar og lærarar. Det er dei vel unnt.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...