torsdag, juni 20, 2019

Dagbok 2019: 20.juni.


Margrete fyller 51 år i dag. 
Gratulerer med dagen, Margrete !

Klokka er no 18.00, det er + 17 grader ute og det har nyss vore ei regnbyge, overskya har det vore i heile dag. På føremiddagen styrte eg først litt inne, før eg gjekk ut og klipte plen opp mot vegen og rundt huset, Skråninga får vente til laurdag. Graset var ikkje så tørt, så det vart ikkje så pent klipt denne gongen. Eg var ikkje så gira på å arbeide i dag som eg var i går, så det vart til at eg gjekk inn att.
I dag skulle eg lage meg middag i skikkelig tid, hadde eg bestemt. Fekk fire relativt små makrellfiletar i går kveld etter at Solveig og Gudmund hadde vore på sjøen og fiska. Så fine filetar har eg aldri sett før; alle bein inklusive ryggbeinet var fjerna. Eg bestemte meg for å steike alle fire filetane, i tilfelle eg ikkje greidde alle i dag, kunne eg ta dei att seinare. Eg kokte poteter til og så hadde eg raudbetar. Det blei eit herremåltid og eg åt alle fire filetane, har ikkje sett anna makrell enn den som ligg i boks og tomat på aldri den tid. Det var likevel ei flause å ete middag så tidleg på dag, klokka var ikkje meir enn ca. 15.00 då eg var ferdig. Og då vart eg sigande trøtt av så mykje mat, eg måtte berre sette meg i godstolen der eg sovna aldri så lite, etter å ha sett litt TV. Så tok eg fram strikketøyet, men det var ikkje så interessant. Eg tenkte meg ut, men då ramla eg bort i eit veldig fint program frå Rwanda som eg måtte sjå. Var så ute ei lita stund før eg tok dagens spanskleksjon, den hoppar eg aldri over.
I dag, på Margrete sin 51-årsdag, går tankane tilbake til 1968 på Nordfjordeid. Vi budde eigentleg på Melle den tida, men eg hadde med meg Solveig og Rasmus bort til mamma i god tid før fødselen.( Det var ikkje snakk om pappaperm den gongen ) Det varte og det rakk, og til slutt vart eg lagt inn på "kur" på sjukehuset, og Margrete kom til verda. Ho var berre 48 cm lang, men hadde ei voldsom stemme, og glupande appetitt. Ho la på seg mens vi enno var på "føden". Ho vart fødd på ein torsdag, slik eg sjølv også er, så det vart ikkje så lenge før faren fekk helgefri og kunne få sjå henne. Vi vart verande på Eid til ho vart døypt i kyrkja på Eid - 3 veker gammal. Det var nydeleg vêr heile tida, varmt og fint. Ein fin sommar var det. Mange gode minne frå den tida.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...