tirsdag, juni 11, 2019

Dagbok 2019: 11.juni

Klokka er no 20.05 og temperaturen er + 20 grader og sola skin frå ein nesten skyfri himmel. slik har det vore i heile dag.
I går kveld fann eg ein bitte liten feil på strikketøyet mitt, og skulle prøve å fikse det med heklekroken, det er ei lett sak når ein strikkar med ein farge, men når ein strikker mønster kan det lett balle seg til. Og sidan eg ikkje er av den tolmodige sorte, rykte eg berre ut heile rundpinnen og rekte opp alt eg hadde strikka i går, dvs. ei hel mønsterbord, dermed var eg like langt .Eg rakk å få på plass dei 300-400 maskene på pinnen før eg tok kvelden. I dag tok eg det att og no hugsa eg mønsteret så det vart lettare enn første gongen. Dette var før vi for på trening.
Treninga er ein klokketime frå 10-11, og det går heilt fint. Eg får øvingar for heile kroppen ikkje berre for knea.
Etter trening var vi på bensinstasjonen der eg fylte på bilen og på plastkanna mi , der eg har drivstoff til klipparen. Var også innom SPAR og handla litt mat i dag også.
Einar kom i 13-tida og Håkon litt seinare og så sette dei i gang å male. Eg trur det var tungt å male det som ikkje hadde vore malt før. Dei malte 2-3 timar, mens eg begynte å klippe skråninga. Det var både tungt og varmt, så eg gav meg på det for ei stund. Ville ikkje risikere knea mine.Eg fekk Håkon til å sjå på den nye kantklipparen min, det er ikkje heilt enkelt å skifte sen på den, men det må eg no lære meg
Eg hadde lova gutane middag, og hadde laga kjøttkaker og saus i går, så i dag var det berre å varme opp og koke poteter og grønsaker.
Eg trur maten fall i smak, og alle åt vi godt. Etterpå vart det litt is og kaffi-og prat. Einar hadde fri frå jobben i dag, men skulle på eit par møte på Hareid.
Då "gutane" hadde fare, la eg meg på solsenga, etter at eg hadde rydda opp på kjøkkenet. Der vart eg liggande, for kvar gong eg prøvde å reise meg opp fekk eg kramper i legger og lår. Det er slikt eg er vant med når eg anstrenger føtene, men det går over når eg kjem meg på beina. Eg tek magnesiumtablettar -det hjelper.
No har eg stikka ein omgang mens eg såg dagsrevyen, så skal eg tømme oppvaskmaskina, og så får eg sjå om det blir meir klipping. Viss vêrmeldingane eg gode, utset eg klippen til i morgon.
I morgon skal leigebuaren min ha muntleg eksamen, og så er ho ferdig med skuletida i Volda. Eg kjem til å sakne henne, men så får eg ei ny jente neste skuleår.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...