mandag, april 08, 2019

Bok nr.10 - 2019: Skada gods



«Skada gods» er tredje bok i Tore Renbergs Teksas-serie.

Det er desember 2012, og alle julehandelrekorder er i ferd med å slås til pinneved. Pengene yngler i oljeland, og i skyggen av oppgangstidene gjør Hillevågsgjengen så godt de kan. I det snødekte huset skal den førti år gamle gjenglederen Jan Inge feire bryllup med amerikanerinnen Beverly. Chessi er gravid med tvillinger, og Rudi står foran de farligste ukene i sitt liv. I kjelleren koker det i blodet til de unge gangsteremnene Ben, Rudi og Dejan. Hvordan skal Jan Inge & co. komme seg ut av det lovløse livet de lever? Hvor mange liv skal de ha på samvittigheten før nok er nok? For mange.

Etter «Vi ses i morgen» (2013) og «Angrep fra alle kanter» (2014) er Stavanger-forfatteren tilbake med mer barokk galskap og kriminell humanisme fra Norges sørstater. 
……….…………………………………………………………………………………………
Det er lenge sidan eg las dei to første bøkene i serien, eg syntest det gjekk over alle støvleskaft i bok nr. 2, så eg stod over nr.3. Eg tenkte heilt "feil"-eg hadde misforstått sjangeren. Etter å ha lese bok nr.3 er eg heilfrelst når det gjeld denne gjengen. Til tross for mykje bannskap og andre "stygge" ord-er det ein poesi i teksten, i språket som er så frodig og  kreativt som det går an. NEI-eg kan ikkje beskrive denne boka, den må lesast. Eg anbefaler lydbokversjonen der forfattaren sjølv les på stavangerdialekt-heilt eminent. Eg har nesten ikkje dårleg samvit for å ha sete heile føremiddagen og høyrt siste plata- til unnskyldning har eg at eg strikka ferdig ein lest.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...