torsdag, februar 07, 2019

Dagbok 2019: 7.februar

Klokka er no 20.16, temperaturen er + 2 grader C og så vidt eg veit har det vore overskya , men opplett, i dag. Snøen smeltar om det ikkje går så fort.
I dag har eg vore ei tur til postkassa og ein tur i tilbygget og henta ved. Eg fyrer med ved så lenge eg har, så i dag har ikkje varmepumpa vore mykje på. Litt rot og litt arbeid med vedfyring, men så får eg det skikkelig varmt også. 
Hadde ikkje store planar for dagen, og når eg ikkje veit så mykje fornuftig å finne på, hender det at eg bakar brød. Det gjorde eg i dag. Brøda var ikkje ferdige før kl.15.30, så det vart litt lenge å vente på lunsjen. Dess betre smaka det med fersk brød. Solveig har gitt meg ein leveregel: " Vil ein ha ferskt brød, må ein ete det mens det er ferskt." Derfor skar eg begge skalkane av eine brødet og åt mens dei var varme. Så fraus eg resten, for eg har "gammalt" brød i boksen som må etast først. Eg kastar sjeldan brød - og i tilfelle er det til fuglane.
Elles har eg lese på spanskleksa. 1 kvarter "cada dia ", seier læraren (Eli). Eg les og eg forstår, men så er det å hugse alt, då.
Elles har eg strikka ferdig eit "reste-lestepar" -det vert mange garnrestar når eg strikkar, og når eg har brukt opp det meste av garnet utfordrar eg meg sjølv til å få noko ut av lestane. 3-4 små restar vart til eit par.
Har ikkje snakka med ei levande sjel i dag, men har chatta med fleire og snakka i telefonen med ei. Eg kjedar meg ikkje eit sekund, har alltid noko å styre med. No skal eg ned i kjelleren og slå av vaskemaskina.
Viss Marit skal nedover i morgon, blir eg med, viss ikkje klarer eg meg med det eg har. Laurdag kjem Margrete m.fleire.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...