torsdag, februar 28, 2019

Dagbok 2019: 28.februar

Klokka er snart 17.00. Temperaturen ute er +3 grader og i dag har det vore litt sol og litt regn.
Eg vakna grytidleg, som vanleg, men låg ei stund før eg stod opp. Etter frokost og avis m.a. sette eg meg til og skreiv eit rimeleg kort referat frå møtet i går.
Etterpå sende eg melding til Bodil om at eg var ferdig med pliktene, så dei kunne komme på besøk om dei ville.
Eg hadde tenkt å lage brennsnut, men det var det ikkje tid til, så eg satsa på Gildes karbonader, som eg plar ha i hus til ein krisesituasjon. I staden for å lage smørbrød kokte eg poteter og laga saus. Eg hadde rekna med at dei skulle kome litt før halv eitt og det gjorde dei. Potetene var nesten ferdigkokte så vi åt først av alt.
Svein skulle sjå på bilen om den var i orden, det var han, så vi tok ein biltur fram til gravplassen. Der overtok eg som sjåfør, køyrde ned Mosmarkvegen og vidare til Ørstahallen-Mo-Høgebrua og snudde heim att. Å seie at det gjekk bra er vel ikkje heilt rett, men vi kom no heile heim. I mellomtida hadde vi funne ut at speglane ikkje var stilt inn, og at eg hadde gløymt pute i setet. Eg ser ikkje fronten på bilen, så eg må lære meg å bruke speglar. Fekk litt hetta då eg hadde ein lastebil bak meg og ein framfor meg - framme ved Høgebrua. Svein sa at det gjekk bra, men det var vel å overdrive. No kan eg i tankane rette opp feila og bli litt meir fokusert. For dette berre MÅ eg.
Bodil vart ikkje med på turen, og det var sikkert bra for alle partar. 
Felgane på vinterhjula er stygge, men når vi skifterom til sommarhjul, vil Svein reinse og  shine dei opp. Han har gjort slikt før! Det var i alle fall kjekt å ha besøk frå Eid. 
Etter at dei reiste har eg sett på oppvaskmaskina og så har eg studert på spanskleksa. Det blir travelt neste veke når eg skal på kurs tre dagar.
Eg får ikkje strikke i dag på grunn av garnmangel.
I morgon er det1.mars, og eg klør litt i fingrane etter å komme uti hagen. Skal klippe ned mykje av epletreet og eg trur eg må kjøpe meg ei greinsag. Trur ikkje det er særleg tele i jorda i år, så det kan bli fort grønt. Gler meg til å plante, klippe og rake.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...