lørdag, januar 19, 2019

Dagbok 2019: 19.januar


Klokka er ca.17.00, temperaturen ute er rett under 0 grader, men snøen har tendensar til å smelte  underst. 
Eg likte ikkje heilt det eg så i dag morgon, det hadde kome ein god del snø sidan i går, og dette var ikkje av den fine, lette typen. Den var tung og våt, og slett ikkje lett å mòke vekk. Eg mòka altanen og laga meg ein sti opp til postkassa. Snakka litt med Torbjørn, han sa at Marit skulle nedover og handle. Eg spurde om eg kunne få sitte på nedover, og det fekk eg. Men først måtte Torbjørn frese tunet deira.
Eg tok sjansen på at eg skulle få klipt meg på AMFI om ikkje anna. Der er "Drop in" frisør. Det blei ei stund å vente, men så var der ei eg kjende som eg fekk prata med, og ei anna som eg kjende gjekk forbi. Men der var berre ein frisør på jobb i dag, pluss ein assistent. 
Frisøren var veldig omstendelig og nøye, så det tok si tid før eg slapp til. Men etter kvart vart ho og eg godt kjende. Eg kjenner svigermor hennar frå Velle der ho var assistent. Mannen hennar kjende eg også då han gjekk på barneskulen, og systrene hans kjende eg også. For ikkje å snakke om besteforeldra til mannen, dei jobba på Velle begge to, han som vaktmeister, kona som reingjerar. Sjølv er frisøren frå Volda, men bur no på Vallabøen i eit hus nær Vikemarka skule(Eg veit sjølvsagt kva hus det er.) 
Ho farga håret først, så vart eg vaska og tilslutt klipt. Det som er kjekt med å gå til ulike frisørar er at ein får litt variasjon i frisyren. No ser eg i alle fall ikkje så ustelt ut som eg gjorde før klippinga. 
Det gjekk heilt fint å trakke rundt på AMFI, ingen problem med det. Eg skulle ringe Marit for henting, så eg gav meg ikkje til unødig leng. Var innom Clas og kjøpte eit par ting, men ikkje alt eg skulle ha. Og så var eg innom Nille og kjøpte garn til ein halvferdig lest. Begynte på ein lest i går også, i tjukt garn, så det paret vil eg ta først. Eg var vekke i nærmare 4 timar, så eg har ikkje fått gjort mykje heime i dag; men då eg kom heim att var tune mòka. Kven den skuldige er, har eg enno ikkje fått visst.
Og så måtte eg ha mat. Det vart ein treretters i dag: Forrett: oppattvarma graut, hovudrett: skive med leverpostei og rødbet, dessert kjeks og ost. Slå den! No skal eg supe i meg resten av kaffien og kanskje ta ein mandarin?

Alle vegar og gater var pløgde då vi for nedover før kl.12. Trur brøytemannskapet har vore tidleg oppe. Her i Starevegen var det pløgt før eg stod opp.
19.januar var fødseldagen til Matias, broren til mamma, han var fødd i 1902.Det er også fødselsdagen tol Øyvind på Eid, han fyller 26 år i dag. 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...