fredag, september 21, 2018

Dagbok 2018: 21.september




Kokka er no 18.20, temperaturen er, som vanleg, + 10 grader C, og også i dag har vi hatt regnbyger.
Eg har ikkje merka noko til vinden her hos oss, så eg vart litt sjokka i dag før middag då eg kom nedom huset og såg at eit plommetre hadde lagt seg ned. Det var det eldste treet vårt, dessutan var det dårleg plassert så eg var i grunnen glad til. Akkurat som det treet som fall i fjor hadde det brotna heilt nede ved rota, men ei rot held det fast enno.
Eg syntest eigentleg det var heilt OK at treet hadde lagt seg ned sjølv, så slapp eg å sage det ned. Eg kledde meg for regnvêr og fann fram verktøy: sag, greinsaks og rive. Så begynte eg demonteringa, og dette er slikt arbeid som eg likar. Nils og eg har veda så mykje i lag, og eg har som regel tatt greinene. Det eg greidde å sage med handsag, det saga eg. Henta ut den elektriske motorsaga, men den ville ikkje starte, dessutan stod det på den at den ikkje skulle brukast i regn. Klipte sund greinene og sorterte dei i to dungar, ein som skulle i kompostkverna, og resten som skal tørkast og brennast i omnen på sikt.(Kan ikkje kverne dei tjukke greinene).
Då det var klart gjekk eg inn og kokte kaffi og sette meg til å lese i lydboka mi, mens eg venta på opplett. Dessverre vart ikkje vêret så fristande, og eg er ikkje sikker på om eg kan bruke kompostkverna når det regnar, den er jo like elektrisk som motorsaga. Men pytt-eg skal no beskjere epletreet også, så det blir meir å kverne. Eg hadde ein del hageboss som eg fekk sendt med bossbilen i dag, så no er det berre å lage meir. Kompostkassen er for lengst full, så der har eg ikkje meir oppi.







Slik ser det ut i hagen i kveld. Og snikkaren har jobba flittig ii heile dag. Han har gjort ferdig fundamentet til altanrekkverket, og så blir det å spikre fjøler på det.
Eg kom meg ikkje ut att meir i dag, eg vart sittande inne og lese og strikke.
Sidan det er fredag ønsker eg alle ei god helg.
Eg har ingen planar for helga, men eg håper det blir opplett i morgon såpass eg får rydda opp litt i kvist og kvas.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...