torsdag, august 23, 2018

Dagbok 2018: 23.august

Klokka er 21.00, temperaturen er + 14 grader og i dag har det stort sett vore opplett, men overskya.
Eg har ikkje vore mykje ute i dag-hadde ikkje noko som skulle gjerast der heller. 
Føremiddagen gjekk mykje til å lage i stand middag til gjestane mine. Eg er litt ute av trening når det gjeld matlaging. 
Margrete hadde foreslått fløtegratinerte poteter etter som eg hadde så mykje sjølvdyrka. Eg lurte litt på om eg skulle koke potetene først, men fann ut at eg hadde så god tid at eg kunne fylle i forma og la den stå i steikomnen. Der blei den ståande veldig lenge utan at potetene vart heilt mjuke. Margrete meinte det hadde med "ny-poteter" å gjere. Konklusjon: Eg skulle ha kokt dei først. Men dei vart no gode -det var ikkje noko i vegen med smaken. 
Som tilbehør til potetene vart det Stroganoff -gryte og grønsaker. Is og kaffi til dessert. Vi hadde det koselig, Margrete og eg og dei to gutane. Så skulle dei to på Kai-huset og spele, og Margrete vart att hos meg. Var ned på butikken ein liten tur, så no har eg bunkra opp med brus og Cola. Elles vart det ein liten hagerunde, sidan hage er eit tema som interesserer oss begge.
Margrete var bort og fiksa litt på datamaskina, no håper eg den vil rippe litt fleire bøker.
Så er det torsdag kveld og det er tid for å sette ut boss-dunken, før eg benkar meg framfor TV-en med strikketøyet.

1 kommentar:

solveig sa...

Du kan sette potetforma 5 minutt i microen med lok før du har fløyte på.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...