søndag, juli 08, 2018

Dagbok 2018: 8. juli

Klokka er snart 20.00. Ute er det skya, skodde og regn og berre + 13 grader. Men det var vel noko slikt eg ønska meg i går då eg var dristig nok til å ha utover kunstgjødsel. Eg ville vel helst hatt sol og varme heile tida, men alt i naturen tørsta etter vatn-det følte i alle fall eg på.
I dag skulle vi samlast på Hareid og feire diverse fødselsdagar som vi hadde utsett. Ikkje alle kunne vere der i dag heller, men vi vart i alle fall ti rundt bordet - det er 10/18.
Eg hadde ikkje anna å bidra med i dag enn frosne plommer frå i fjor og årgangsrips frå frysaren. Margrete hadde med seg to fine kaker, og vertinna diska opp med både det eine og det andre. Som vanleg. Kotelettar og kjøttkaker til hovudrett, karamellpudding, is, bær i krydderlake og krem til dessert og seinare ostefat og kaker. Ja, vi var ikkje akkurat svoltne då vi for heim. Håkon henta og bringa meg. Birte var forkjøla og kunne ikkje komme. Øystein hadde kjøpt meir måling, så i morgon ville både Håkon og Audun måle hus om vêret blir høveleg.
Solveig hadde strikka genser og hue til Amanda i fødselsdagsgåve - det fekk ho i dag. Ingen av oss visste om det før vi såg det. Amanda vart glad, genseren passa akkurat og fargane var midt i blinken til henne. Det er ikkje så verst å ha ei "strikketante". På bildet er vi alle, minus Øystein som tok bildet.
Frå venstre: Erlend, Eirik, Håkon, Audun, eg, Amanda, Olaug Marie, Margrete og Solveig. 
Amanda fylte 18 år den 29.mai. I dag fekk ho gåva frå tanta. Genseren er litt mørkare raud enn den ser ut på bildet.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 6.mai

Klokka er no 17.24, og eg har avslutta dagens arbeid, trur eg. Eg veit ikkje kor lang arbeidsdag ein kan rekne med når ein er 84 . Temperatu...