lørdag, juli 07, 2018

Dagbok 2018: 7.juli

Klokka er snart halv åtte, temperaturen er + 18 grader C. Det har vore enda ein nydeleg dag med sol og varme, noko eg ikkje hadde venta. Då eg la meg i går kveld hadde det regna, men det vart visst ikkje så mykje av det.
No er eg nettopp komen inn, ryggen er av og kneet er vondt, men slik er det når ein ikkje kjenner si eiga begrensing.
No var eg så lei av å vente med gjødslinga nede i skråninga at eg rett og slett berre gjødsla, regn eller ikkje. Det er bra med dogg om natta så eg tok sjansen. Elles rydda og styra eg litt inne før eg gjekk ut og begynte på spireabuska. Den har sett halvdaud ut i heile sommar, kanskje er det mangel på vatn, men eg ville i alle fall klippe vekk dei tørre kvistane, men så blir eg fanga! Eg klipper og klipper- og klipper, til slutt finn eg ut  at eg kan klippe ned heile buska. DET greidde eg ikkje, men det var ikkje så langt unna. Hadde eg hatt ei motorsag...…………..(Prøvde med handsag, men hadde ikkje sjans)
Då vart det pause. Marit kom ned på tunet der eg baud på kaffi og litt kake frå frysaren. Prøver å få brukt opp diverse restar. Det var fint å sitte utepå tunet-skal ein lage til noko nede på plenen er det langt å gå.

 Så kom oppryddingsprosessen. Eg vurderte ruskedungen, og meinte der blei fem sekker med rusk. Og akkurat det vart det. Var litt irritert fordi eg ikkje brukte kompostkverna, det gjorde eg alltid før. No talde eg sekkane eg har med hageavfall og kom til 17. Så det er kanskje på tide med ein tur på VØR. Når det er tørre og harde kvistar får ein ikkje så mykje opp i ein sekk. Så raka eg, tok fram klipparen og køyrde rundt og samla opp rusk, før eg hadde på mold rund restbuska og vatna. Må nok pynte litt meir , men no var eg liksom utbrukt. 
Det som no står på programmet er MAT-saltmat- og TV+ strikketøy.







Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 18.mai

Klokka er no 17.56 , ute er det overskya, opplett hittil og berre +16 grader, det var litt av ein overgang, og eg likar det ikkje. Og no er ...