fredag, desember 29, 2017

Dagbok 2017: 29.desember

Klokka er 22.20, utetemperaturen rundt 0 grader, det er skya, men opplett. Godt at det er mindre kaldt, men det er ikkje så fint som i går. Eg kom heim frå Heimen for om lag eit kvarter sidan.
Nils ringde rett etter at eg hadde stått opp i dag(ikkje tidleg) og sa at i dag følte han seg i fin form. Einar og Audun skulle komme innover i dag, så det var vel eit klarsignal. Dei ville besøke Nils klokka 13-og komme hit etterpå. Derfor bad eg dei på middag, litt meir inspirerande å lage mat og dekke bord til tre enn å sitte her åleine. Å koke middag til berre meg sjølv gjer eg aldri-men eg får i meg nok mat, det står ikkje på det. På menyen stod svineribbe, såpass eg fekk meg litt sprø svor i år også. "Gutane" hadde med nydelige roser til Nils og meg, ein bukett til kvar. Eg trudde dei måtte ha kjøpt dei i går, for i hovudet mitt var det søndag i dag.Audun skal vere heime til 7. januar, men Einar reiser opp til Alta no med helga. Håper han finn seg til rette og trivast der.
Dei kom i bilen vår, noko som vi tykte var kjekt. Etter at dei for rydda eg opp det grøvste før eg gjekk ut til Nils. Dei baud til å køyre meg, men eg vil ha desse spaserturane for å få litt frisk luft og mosjon.
Nils var ikkje så sprudlande som eg hadde tenkt då eg kom ut til han litt før klokka 17. Han var trøtt, slik han plar vere, og nokså slapp. Eg sa at han fekk ta seg ein blund, og det hjelpte no litt.
Elles var det den vanlege rutinen, men dei gløymde at han skulle ha kveldsmat, så eg gjekk ut på kjøkkenet og etterlyste den. Dei er sikkert nedbemanna i jule/nyttårshelga, for eg trur dei står på  dei som er der. Han fekk sjølvsagt både mat og drikke. Han hadde fått dusja før i dag, så i kveld vart det berre tannpuss før eg gjekk. Han ligg og ser mykje på TV, den skal stå på støtt, men han må få lov til det, sjølv om eg trur at det også kan trøtte han ut. Men spør eg han om noko som har hendt, kan han lett svare på både sjakk-og sportsresultat.








Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...