torsdag, desember 28, 2017

Dagbok 2017: 28.desember



Bilda er tatt i dag kl. 12.30
Klokka er 22.10, utetemperaturen er minus 8 grader, det same som i dag tidleg ,det er måneskin og stjernelyst og aldeles nydeleg ute. Til og med vegen vår er kvit, så alle som har drøymt om ei kvit jul, må berre komme seg opp av godstolen og ut.
Ja, rett skal vere rett, eg hadde vel sete inne eg også om eg ikkje hadde hatt turane til Ørstaheimen på ettermiddag og kveldstid. Kom heim for mindre enn eit kvarter sidan.
Snakka med Nils i telefonen før middag og spurde korleis han hadde det. "Eg er dårleg", sa han. "Korleis?" - "Eg er kvalm og elendig". Ikkje så oppløftande, men av lang erfaring veit eg at han ofte blir betre ut på dagen.
I dag bestemte eg meg for å vere litt flink. Vaska soverom, bad og kjøkken m.m. Litt meir inspirerande å gjere reint når ein får hengt ut teppa.
Og så hadde eg tilbod om å vere med Marit G. på Amfi ein tur. Det var ikkje mykje eg skulle ha, men kika rundt og såg om der var noko på SAL. Eg fann meg faktisk ein tynn ullgenser som eg likte, nedsett frå 700 til 400 kr. Genserar er noko eg aldri får nok av, og dei fleste er gamle og velbrukte. Har brukt kleda mine meir dette siste året enn før, for det har vore eit år med mykje vandring.
Eg åt godt før eg gjekk ut på Heimen, for eg vil ikkje ete middag der, og eg har sagt ifrå om at eg ikkje skal ha middag, men kveldsmat et eg i lag med Nils-for selskaps skuld.
Eg var ikkje sikker på korleis det var å besøke han i dag, kor dårleg var han og korleis. Men då eg kom inn på rommet til han var han i bra form. Legen hadde vore der i dag og han hadde fått ny medisin mot kvalmen, så då dei kom med middagen hans åt han opp alt, og det gjekk fint. Men så begynte han å verke i ei arm, så eg var ut og bad om smertestillande til han, og det fekk han. Han vart såpass bra etter kvart at han fekk barbert seg. Eg hjelper han, og så hjelper eg til med kveldsstellet før eg går. TV-en står på nesten heile tida, så det blir til at vi ser litt av kvart.Men han har no selskap i det. I morgon ville Einar besøke han, og det trur eg skal gå bra.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...