lørdag, desember 30, 2017

Dagbok 2017: 30.desember

Lommelykt og hodelykt, julegåver frå Margrete; eg hadde skrive det på ønskelista mi.


Klokka er 22.20, utetemperaturen er minus 2 grader C, det er lettskya og måneskin. Framleis kvite snødekte vegar der eg går, med broddar på skorne. Kom heim for ca. 20 minutt sidan, men måtte ned i tilbygget for å hente ved, sidan det var tomt i garasjen. Då kom det el med at eg hadde fått lommelykt og hodelykt til jul. Ja, hodelykta fann eg ikkje att-hadde gløymt kvar eg hadde lagt den, men då eg sette meg ned ved PC-en, låg den rett framfor nasen min.
I dag har det vore enda ein søndag i hovudet mitt, og det til tross for at eg har både vaska og støvsuga. Men ikkje vore på butikk.
Gjekk utover til Nils i 15-tida og gjekk heim klokka 21.30. Eg synest det er litt trist at eg ikkje kan ha han med meg her heime, men det går berre ikkje. Heldigvis er eg frisk og lett på foten, når ein tenkjer på at eg er gammal, så turane fram og tilbake til Heimen gjer meg berre godt. Naboane står klar og køyrer meg om eg treng det ein dag. Nils har det godt der han er, men skulle nok ønska at han kunne vere meir sosial og ha meir besøk. Men det er vanskeleg å vite kva tid han orkar å vere i lag med andre enn meg. I går var han bra på føremiddagen, men slapp seinare på dag-i dag var det omvendt. Han har mobilen på nattbordet så det går an å ringe til han - han likar det.
Han sov då eg kom i dag, men vakna og heldt seg vaken til vi hadde lide oss gjennom DDE-konserten. Eg venta på at dei skulle avslutte med "Vinsjan på kaia "-men det varte og rakk.
I morgon ska vi "feire" nyttårsaftan på rommet hans. Mat får vi, og kaffi, så eg treng ikkje tenke på noko. No har vi aldri vore så flinke med "feiringar" verken han eller eg-kanskje skulle vi ha vore "festlegare" mens det enno var tid?
Sist natt sov eg lite og dårleg, så eg håper på å få sove denne natta. Har ikkje sove på Heimen i dag i alle fall.
I morgon tidleg reiser Einar nordover for å jobbe i NRK i Alta. Dei andre barnebarna blir heime ei stund til.
Håper Nils får sove godt i natt, for eg tok med ut yndlingsputa hans i dag. Eg syntest ikkje putene dei har der ute var noko gode.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...