tirsdag, november 07, 2017

Dagbok 2017: 7.november

Klokka er 17.45, temperaturen +10 grader C og det blæs vårlege vindar. Skulle gjerne ha vore ute og styrt i hagen i dag, men slik blei det ikkje.
Nils var dårleg då han vakna og langt utpå føremiddagen. Først etter at han hadde fått oxycodone kom han seg til, og han åt rimeleg godt til middag. Eg var ikkje SÅ dårleg , men har no den forkjølinga, sjølv om den er nokså laber. Førre veka peip det nedfor brystet på Nils-i dag var det eg som peip, så det er vel samme sykja vi har hatt. Eg hadde att hostesaft frå sist eg var forkjøla og den hjelper godt til å løyse opp hosten. Eg er ikkje sjuk, men heller ikkje i storform.
Etter at eg hadde gitt Nils mat og medisin på senga, støvsuga eg alle teppegolva. Det blir litt rusk og rask når alt skal foregå på stova. Nils sit i stolen sin og får maten servert på brett. I dag serverte eg pølser med heimelaga potetstappe og surkål. Det må vere noko som er lett å ete for Nils. Han får ein liten porsjon, då vil han gjerne ha meir. Enkel psykologi.
I dag dusja eg og vaska håret før middag, og så sette eg på ei maskin med klede, som eg hengde ut på altanen no. Det er ikkje mykje eg får "gjort" om dagane, men det viktigaste er å ta vare på pasienten min. Han er takksom for at eg tek meg av det meste, slik at han kan få bu heime. Og eg vil gjerne ha han heime så lenge det går, for han er no heilt klar i toppen slik at vi kan ha skikkelege samtalar. No høyrer eg at han snakkar i telefonen, han likar godt at folk ringer til han; han har både mobil og fasttelefon innan rekkevidde. Han les aviser etc. men ikkje så mykje anna. Derfor har vi hatt litt høgtlesing, men måtte ta ein pause no då eg vart låk i halsen.
I dag er det 7.november, fødselsdagen til Rasmus Martin Elias Trovåg, f.1909. Far til Nils var ein sjarmerande og kjekk mann; dessverre døydde han same året som vi gifta oss, berre 52 år gammal. Neste tysdag er det Nils som fyller år. Eg torer nesten ikkje å planlegge noko, med tanke på slik det vart på 80-årsdagen hans i fjor.
I morgon er det pensjonistmøte, eg har sagt frå om at eg ikkje kjem klokka 12 og dekker bord, men skal prøve å møte opp på sjølve møtet som tek til klokka 16.00.
Eg strikkar på jakka mi innimellom, men det blir ikkje så lange stunder om gongen.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...