torsdag, november 30, 2017

Dagbok 2017: 30.november

Klokka er 18.40, temperaturen er minus 6 grader C, og det har vore ein klår og fin dag. Om ikkje sola når ned til oss no, blir det i alle fall lyst i for dag, og med lyset kjem energien-min i alle fall.
Det er kaldt, så eg fyrte i omnen før middag, men så greier vi oss med varmepumpa resten av dagen. Nils blir lett for varm, så eg får berre kle godt på meg.
I dag kom HBO før Nils var oppe, for å måle sukkeret. Då dei kom kvar ettermiddag fekk han insulinsprøyte kvar gong, men om morgonen er sukkeret lågt, så han får ikkje noko. Han slapp å stå opp, for ho gjekk inn til senga og målte.
Eg var sjølvsagt oppe for lengst, og hadde vaska "rundt" på kjøkkenet og golva på bad og kjøkken. Likar å få unna ein del ting før Nils er oppe.
Då han stod opp kokte eg kaffi og vi åt frokost nr.2. Kan ikkje kalle det lunsj, for det er ikkje noko stort måltid.
Så gjekk eg til arbeid igjen. Bytta på sengene og lufta sengetøyet. Det skal vere bra å henge ut sengetøy i minusgrader, då kan ein drepe midden, seier dei. Men eg veit ikkje om det var kaldt nok i dag. Eg fekk i alle fall vaska soverommet også, og sengkleda kom i vaskemaskina. Orkar nesten ikkje å tenke på korleis det hadde vore å vaske klede på "gamlemåten" vinters dag. Vi har fått mange gode hjelpemiddel i mi tid. 
Middag laga eg mens vi såg "Kakekrigen". Dei lange reklamepausane kan nyttast ut. For å sleppe å ha restar åt eg sjølv litt for mykje, noko som plagar meg litt. Nils åt også godt. I dag fekk vi gjort ende på dei heimelaga kjøttkakene, og matlageret vart litt redusert.
Nils er relativt bra om ettermiddagane, særleg etter at han har sove middag. Før middag er han nokså slapp.
I morgon veit eg at Margrete og Amanda kjem ein tur. Solveig plar kome fredagskveldane, men håper ho ikkje kjenner seg forplikta.
Eg har hatt ut boss i kveld, og viss dei tek med seg alt er eg kvitt alle "hagesekkene" mine.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...