onsdag, november 29, 2017

Dagbok 2017: 29.november



Klokka er 19.55, temperaturen er minus 2 grader C og eg var nettopp ut på trappa og knipsa eit bilde av vêret. Reine julestemninga. Ja, eg grip meg sjølv i å ønske at det må komme meir snø, og at den må bli liggande ei stund. Eg ønsker meg sparkføre! Nils sit og ser fotballkamp på TV, eg skulle prøve å lese lydbok, men ville berre sovne, og garnet eg strikkar på er så å seie oppbrukt. Det er nesten krise, men seinare er det program på TV som eg også skal sjå. Nils vakna ikkje skikkelig til live før etter middagsluren. Han sov lenge i dag tidleg, og då han stod opp var han like trøtt utover føremiddagen. 
Før han stod opp fekk eg støvsuga alle teppegolva, og så var eg ut og klipte ned klematisane, og fekk rusket opp i ein sekk som skal sendast med bossbilen fredag. Ein av grunnane til at eg ikkje vil ha det i komposten er at eine planten hadde sjukdom.
Bodil og Svein hadde med sen nydelig frosen ørret til oss då dei kom i går. Nils får nokså ofte fisk i presang med venner og kjende, kanskje fordi han sjølv har gitt bort fisk den tid han hadde fisk i overflod. Vi har ganske ofte kjøpt frosen laks, men Bodil meinte denne ørreten var spesielt god, og vi kunne ikkje vente med å teste den ut. Eg laga den til slik som eg plar lage til laksen: eldfast fort, salt og pepar+ sitron, og inn i steikomnen med han, ferdig på same tid som potetene er kokte. I dag laga eg hollandaise -saus til (Knorr) og det vart eit herleg måltid. Det er ikkje så lett å finne på middagsmat som Nils har lyst på, men fisk går som regel bra.
Eg får ikkje gjort så mykje anna enn å lage mat etc. etter at Nils er oppe, men det får ikkje vere så farleg. Eg kan no ikkje fyke rundt og la han bli sittande åleine heile tida.
I dag kunne eg vore med Marit nedover, men det var ikkje noko eg trong, så eg takka nei.
I morgon kjem HBO-dei er her berre ein gong i veka no. Kan ikkje seie at eg sakna dei, men det var no kjekt når dei kom også - eit lite friskt pust. Somme av dei vart vi no godt kjende med.
Tross alt går tida veldig fort, eg veit ikkje om det er så positivt, men vi har det ikkje kjedelig.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...