mandag, november 13, 2017

Dagbok 2017: 13.november


Klokka er no 19.40, temperaturen er 0 grader C, men det ligg snø både på maker og vegar. Bildet over tok eg i middagstida ca. kl.13-14 og då var sola framme så vidt det var. Sjølv om eg ikkje er så glad i snø, må eg medgi at den lyser opp i vintermørkret.
Dagen i dag har vore ganske vanleg, vi har våre rutiner. Som mellom anna går ut på at Nils ligg ei stund utover føremiddagen, etter at han har fått mat og medisin. Eg prøver å få gjort litt mens eg er åleine, men siste veka har eg vore så sløv av forkjøling at det har blitt heller lite gjort. I dag laga eg ein kakebotn, og vaska opp att, strauk litt klede etc. 
Skulle ha gjort ferdig eit par kaker i dag, men hadde ikkje i hus det som skulle til. Eg laga meg ei lang handleliste og lurte på kven eg skulle spørje om skyss- eller skulle eg vente til i morgon kanskje? Greidde ikkje å bestemme meg før det var neste kveld. Då gjekk eg ned på butikken og handla det mest nødvendige opp i to plastposar -og det gjekk heilt fint.
Eg gjekk i joggebukse + hagestøvlane mine og håpte ingen såg det. Eg har fine, nye støvlar, men tok på meg dei gamle då eg var ute og henta ved og gadd ikkje byte. På butikken trefte eg ei veninne som lurte på om det ikkje var glatt å gå, og om eg hadde eigna skotøy. Eg måtte tilstå! Men ho godkjende rillane under støvlane. Eg kom meg både ned og opp att utan problem av noko slag
I dag åt vi godt til middag begge to. Eg serverte ovnsbakt laks med poteter og rømme, grønsaker var her tomt for.
Kreftkoordinatoren ringde og eg snakka med henne, ho kjem kanskje på besøk ut i veka. Nils har det relativt bra, men blir trøtt av all medisinen;  i dag sovna vi begge to etter at vi hadde ete middag.
Eg beklaga meg til HBO i dag fordi eg ikkje blir kvitt forkjølinga, og ho sa at det er så mange som har ei slik langvarig forkjøling for tida, mellom anna ho sjølv. Eg er ikkje sjuk, men mykje mindre energisk enn vanleg, og hostar gjer eg enno. Det var fint å merke at eg tolte å gå ein tur ut. Ein kan no ikkje bli altfor forsiktig heller.

Ingen kommentarer: