torsdag, oktober 26, 2017

Dagbok 2017: 26.oktober

Gratulerer med 53-årsdagen, Rasmus.
Klokka er snart 19, temperaturen + 8 grader og det har regna litt av og til, men mest har det vore skya og opplett. Men eg skal love alle at det kjem regn nok! Det kjenner eg på hofta mi, den er ein påliteleg vêrmeldar. I går kveld låg eg og fekk ikkje sove fordi er verkte, trudde det var fordi eg hadde sete for mykje i ro, så i dag har eg vore litt meir i aktivitet.
Nils låg heile føremiddagen i dag også, men fekk medisin og mat på senga. Eg fann nokre skap og hyller  på kjøkkenet som eg fekk vaska i mellomtida. Vi driv og forskar litt på kva medisin og kor mykje han skal få for å kunne fungere nokolunde. I dag trefte vi bra, for i dag ville han ha middag. Då er det godt å ha gryteferdig fisk i frysaren. Steikt blålange vart det til middag i dag, og det var godt. Eg har lese at det er berre heilt fint å steike fisken mens den er frosen, då held den på væta. Eg steiker blålanga på panna og set den i varm steikovn etterpå. Middag på 30 minutt !
Både før og etter middag var eg ute og jobba litt. Hadde funne fram motorsaga, men den vart ikkje godkjend av Nils, kjedet var ikkje stramt nok, og mykje anna var også gale. Eg hadde tenkt å sage granrota mi, men så vart det klipping/beskjering av plommetre i staden. Samme for meg, berre eg får vere ute ei stund og jobbe litt. 
Etter at HBO hadde vore her, og vi hadde sett kakekrigen, drakk vi kaffi og åt litt kake. Nils skulle ringe til Rasmus, men så ringde Rasmus sjølv. Bildet over er tatt på 50-årsdagen hans, for tre år sidan. Eg synest det er trist at dei er så langt borte, no når vi ikkje er i stand til å reise på besøk.
Nils er i bra form når han tek "kvikkistablettane" sine, men hofta er ikkje god.  Vi er likevel glade for kvar dag han kan få vere heime.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...