søndag, oktober 15, 2017

Dagbok 2017: 15.oktober

Klokka er snart halv sju. Utetemperaturen er ca. + 14 grader C, men så regnar det heile tida; ein får ikkje både i pose og sekk. På denne tida av året vert det anten kaldt og fint, eller regn og mildt. Vi må ta det vi får.
Nils kvikna til i går kveld, såpass han fekk dusje før han la seg, sjølv om det var travelt. I dag var han mindre sløv enn i går, og kvikna veldig til etter kvart. Eit par kvikke tablettar gjorde også sitt.
I dag venta vi Audun og Einar på besøk, og for ein gongs skuld hadde eg laga bløtkake, hugsar ikkje sist eg gjorde det. Men no har eg sett så mange kakekrigar at eg fekk lyst å prøve ut litt av det eg har lært. Eg var nesten ferdig å "pynte" kaka før Nils var oppe. Botnen laga eg i går.
Nils og eg åt ein enkel middag i 13.30 - tida, så vi var klar for kaffi då gutane kom. Eg bar opp eit gammalt salongbord frå kjellaren, i tilfelle Audun ville ha det, og det ville han. Eg er glad for alt eg får kvitta av slikt som ikkje er i bruk.
Solveig hadde sendt med karane diverse som ho hadde kjøpt på turen, mellom anna lestegarn, noko eg sette pris på sidan eg har brukt opp mesteparten av garnlageret mitt.
Eg har sete og strikka og høyrt lydbok innimellom i dag, så no har eg berre ei plate att av boka eg har halde på med ei god stund. Heldigvis kom Margrete med to nye, sist ho var her, så eg har litt på lager.
Komande tysdag skal eg på styremøte på kulturhuset klokka 12.00 og torsdag har eg bestilt frisør til klokka 16.00. Solveig ville komme inn på laurdag og vere her mens eg var hos frisøren, men Åse skulle reise vekk neste helg.  Alt ordnar seg etter kvart. No berre MÅ eg klippe håret.
Bildet over er det Einar som har tatt- og bordet er no kome til Hareid. Forresten var kaka ganske god, om eg skal seie det sjølv.

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...