lørdag, september 09, 2017

Dagbok 2017: 9.september




Klokka er 18.15, temperaturen ute er + 19 grader C,og det har vore ein fin dag når det er snakk om vêret, litt sol og delvis skya. Nils hadde ein fin dag i går, men det vart i meste laget med aktivitet, så i går kveld blei han dårlig. Ikkje alvorleg sjuk, men i dårleg form. Han var ikkje heilt bra i dag heller, og har hatt lite matlyst, men no ser han fotball på TV, så det er ikkje så gale. Vi er samde om at han var litt overmodig i går, men at det var ein fin dag uansett.
I dag sette eg i gang å vaske litt grundig på bad og kjøkken. Nils skulle slappe av. Då ringde det på døra. Det var Jørn som kom og spurde om vi ville ha blålanga rund eller i filet. Gjett kva eg svarte!
Ei stund etterpå kom Håkon og Birte og henta utstyr, dei skulle ut og fiske.
I går var det Toro til middag -i dag vart det Knorr champinjongsuppe. Etter middag skulle Nils slappe av, eg gjekk ut for å plukke plommer. Etter ei stund ringde Ingeborg,; ho og mora stod på stand i Volda og ville komme bortom. Det var kjekt! Så drakk vi kaffi og Jørn kom med ferdigfiletert blålange + 6 små uer. I det Margrete og Ingeborg skulle fare, kom Håkon og Birte igjen, og alle vart samla.
Ingeborg er blitt så begeistra for Bjørnar Moxnes, og er hadde fortalt henne at ein av HBO-ane likna på politikaren. "Håper han kjem ein gong når eg er på besøk då," sa ho. Og trur de ikkje han dukka opp i dag. Eg veit ikkje om han takla heilt situasjonen som oppstod.Eg får snakke med han om det seinare.
Birte og Håkon plukka med seg litt plommer og sukkererter før dei for, og eg måtte salte uer og fryse blålanga. Eg stakk meg på eit uer-bein og det var innmari låkt, men no har det gitt seg. Vi har det ikkje keisamt her i Starevegen. Ikkje er vi einsame heller.

1 kommentar:

Hildegard sa...

Kjekt de har mykje besøk, byrjar å likne på korleis vi har hatt det i periodar. Ein må berre nyte det. Her i Alleen går det i gamletralten, kjekt å vere ferdige med snekringa for i år. Ønskjer dykk ei fin helg.
Eidabesta

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...