søndag, september 10, 2017

Dagbok 2017: 10.september

Klokka er 19.15, temperaturen er + 14 grader C . Det har vore skya, men stort sett opphaldsvêr i dag. Regna visst litt også.
Nils begynte å bli dårleg fredags kvelden, og i går vart han berre verre. Han la seg før midnatt og det er ikkje ofte vi gjer her i huset. I dag var han ikkje mykje betre og låg til langt utover føremiddagen. Eg nytta høvet til å støvsuge mens eg var åleine. Han stod opp omsider; sjølve "oppstandelsen" er smertefull på grunn av hofta, men då han kom seg fram gjekk det litt betre. Matlysta er heller ikkje så stor, og han må få tablettar mot kvalme. Han åt faktisk middag i dag, steikt blålange. Eg hadde laga til to stykke til kvar, men han greidde berre eitt. Men så åt han dessert (sukkerfri is) -det gjorde ikkje eg.
Han er betre no, så eg håper han kjem i form igjen-han var jo i storform fredag, men toler ikkje å anstrenge seg. Min teori er at han er borti ein infeksjon som ikkje kjem til overflata fordi han tek så mykje medisin. Vi har no ikkje fått svar på alle blodprøvene han tok fredag, heller. Det var så kjekt mens han var nokolunde bra og hadde appetitt. Håper vi får det slik igjen.
Etter at vi hadde ete middag sette eg meg til og gjorde ferdig eit lestepar. Men då eg skulle legge opp nytt "spøt" vart eg brått så låk i armen at eg greidde nesten ingen ting. Får visst berre ta det litt med ro til det går over. Eg var så vidt ut og klipte ei grein av eit plommetre, men eg har no klipt greiner i tusenvis utan å få låkt.
Eg fekk ikkje stemme då dei kom heim til Nils med stemmemateriale, så eg må ned og stemme i morgon. Marit skal nedover klokka 11.00, så då blir eg med henne, så får eg handle litt også. -( Ja, eg veit det heiter "røyste" på nynorsk.)
Torsdag er det møte i pensjonistlaget, så då må eg nedover og dekke bord klokka 12.00 og så tek møtet til klokka 16. Vi får sjå korleis Nils er då-om han treng "barnevakt".

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...