mandag, september 04, 2017

Dagbok 2017: 4. september



Klokka er 21.15, temperaturen ute er + 16 grader C, og vi fekk enda ein varm og fin dag.
Eg hadde tenkt å starte med eit nytt prosjekt i dag.Og det gjorde eg. No er det den store klunger-rosebuska som skal bort.Rosa Moyesi heiter den og er vakker nok, men den veks seg så altfor stor, og er eit problem med alle dei spisse tornane sine- når vi skal klippe plen eller plukke plommer. Eg rigga opp kompostkverna og sette i gang å klippe greiner, Fekk klipt alle toppane med hagesaksa, men må nok til med sag lenger nede. Den tid den sorg.
Nils er så sløv tidleg på dag at han saknar meg ikkje om eg er ute eit par timar. Eg har med meg mobilen, så han kan ringe viss han vil ha meg inn att, og i dag ringde han. Det hadde kome ein mann frå Hjelpemiddelsentralen med mykje utstyr til oss begge. Nils hadde ymta frampå med sjukepleiarane at eg har problem med å høyre både telefon og dørklokke, så no fekk vi forsterkarar som virkar på både det eine og det andre -og nye brannvarslarar som er tilkopla samme systemet.
På ein skjerm i stova får vi varsel om kva det er som skjer, og så fekk vi i tillegg ein mindre skjerm, som er flyttbar. Og jammen fekk eg forsterkar til mobilen også, som eg kan bruke om eg legg den i frå meg her og der. Nils fekk dusjkrakk og fleire dørstokkovergangar som han køyrer over med rullatoren sin. Eg synest vi får mykje god hjelp.
Sidan eg måtte assistere litt, kom eg meg ikkje ut att for å jobbe med prosjektet mitt før etter at vi hadde ete middag. Då fekk Nils slappe av heilt til HBO-en kom klokka 16.30. Eg blei ikkje ferdig med jobben min i dag, men det skal visst vere opplett i morgon også.
Solveig sende melding om at ho kom i 17.30-tida, så då rakk eg å dusje og vaske håret før ho og eg hadde ein liten handletur-det er utruleg kor sveitt ein blir av hagearbeid ! Men eg likar det.
Då vi kom ned på Amfi oppdaga eg at lommeboka mi ikkje låg i veska mi, der ho skal ligge,  men eg fekk Solveig til å ta ut kontantar- som eg betalte henne att då vi kom heim.Eg plar nesten aldri ha pengar, berre kort, og fekk problem når eg skulle betale, leita fram anten for mykje eller for lite, og til alt overmål er jo pengane annleis enn før.
Vi drakk kaffi då vi kom heim, og Solveig plukka med seg plommer hein. Rivers Early er nesten overmodne, men veldig gode. Opal har vi i massevis, men dei er noko smaklause i år.
No ser Nils fotballkamp. Han er ikkje heilt i strøk for tida, men er relativt bra om kvelden.








Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...