søndag, september 03, 2017

Dagbok 2017: 3.september


Klokka er snart 19.00 og temperaturen er + 19 grader C. Det har vore fint og varmt i heile dag, men vi har halde oss inne for det meste. Har ikkje noko val eigentleg. Eg plar no vere bra mykje ute om kvardagane, for då er det ting som må gjerast. Om sundagane gjer vi ikkje hagearbeid - så då må eg prøve å få gjort litt inne. Ingen vits å vaske og støvsuge så lenge eg går ut og inn og dreg med meg gras og barnåler.
Nils er ikkje i form for tida, særleg om morgonen og på føremiddagen er han slapp og sløv. Han kom seg opp til normal tid i dag og fekk i seg både tablettane og frokosten, og så sovna han. Det er også heilt normalt-han får mykje medisin! Då han vakna ville han dusje og barbere seg og skifte til reine klede, det er ein heil jobb for han; han er sliten etterpå. 
Eg vaska badet etterpå og tok kjøkkengolvet med det samme, og så laga eg middag.
Det er ikkje alltid Nils har lyst på mat, og slett ikkje all slags mat, men i dag ville han ha kvit bacalao. Vi planla det i går, slik at eg hadde lagt i vatn klippfisk. Det er litt styr å lage det, mange prosessar, men lettvint å servere og å ete. Eg sette i gang oppvaskmaskina, men tok ein stor "handvask" ved sidan av. Vi var ferdige med middagen klokka 15 ca. Men vi skulle ikkje drikke kaffi før HBO hadde vore her, og ho kom ikkje før 16.30. Men no kjem dei berre ein gong for dag. Det er i grunnen heilt greitt.
Nils kjem seg til utover dagen, men hofta har ikkje blitt noko betre etter strålinga, derfor sit han i stolen sin og ser TV mykje av dagen. Vi har søkt om å få rullestol, men ikkje fått det enno. Eg synest det er trasig at han må sitte inne heile dagane når det er så fint vêr.
I dag begynte eg på den første kjøkkenkluten til Solveig. Eg fekk tydelig oppskrift, så det er inga sak. Solveig kjem truleg ein tur i morgon, det er bra, for shoppingpartnaren min har reist på pensjonisttur. Ingeborg kjem heim ein tur på torsdag.

For at alle naboane som er ute og fartar skal få lyst å komme heim att snart, viser eg bilde av kor fint det er her no.

Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...