lørdag, september 30, 2017

Dagbok 2017: 30.septtember

Heimelaga eple-jus.

Klokka er 22.10, og eg har kome ut av rytmen i dag, så eg er sein med blogginga. Ute er det +14 grader og regnet har ikkje kome hit enno, så det har vore ein ganske fin dag. Litt vind har vi hatt- og det likar eg.
Dagen i dag starta litt labert. Nils var ikkje i form frå morgonen av og vart liggande litt frampå. Mat og medisin fekk han til rett tid. Har kom seg til etter kvart i dag også.
Vi venta Einar i 13-tida, han skulle innover og springe rundt Rotevatnet. Eg fann ut at eg skulle plukke opp epla som hadde falle frå treet, og det gjorde eg. Vi kjøpte i si tid ei "maskin" som pressar safta ut or epla, dvs. lagar jus, og i dag fann eg fram maskineriet. Pressa ganske mykje eple, og fylte jusen på flasker som eg sette i frysaren. Då vi fekk bossdunk til glas og flasker rydda eg opp litt i kjellaren og kasta-no i dag skulle eg gjerne hatt nokre at dei flaskene.
Då Einar kom drakk vi kaffi og åt av eplekaka som Solveig hadde med i går.
Til middag blei det reprise på gårsdagens rett: kald makrell. NO trur eg det er nok for i år.
Etter middag skulle Nils kvile litt, så eg gjekk ut og saga litt greiner, og rydda rundt dørene. Køyrde sekkene med hageavfall i trillebår opp i garasjen så dei står tørt.
Då kom Birte og Håkon. Dei hadde eigentleg tenkt å sette ut hummarteiner, for hummarfisket te til 1.oktober. Men dei kom til den konklusjonen at det ikkje galdt draging, men setting av teiner, så det måtte utsettast. Men så vart det kaffi og eplekake igjen. Når det blir regn og inne-vêr må eg vel til å bake og styre litt inne i huset, men så lenge det er opplett likar eg best å jobbe ute. Og her eg nok å ta tak i både ute og inne, så eg slepp å kjede meg. No skal eg tømme oppvaskmaskina før eg ser meir TV. Har sett Stjernekamp, og tatt opp "Skal vi danse"-det kan vi sjå i morgon. I Stjernekamp heiar eg på Adam, det har eg gjort frå dag 1.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...