fredag, september 29, 2017

Dagbok 2017: 29.september

Klokka er 19.45, utetemperaturen er + 16 grader C og enda ein sommardag har gått over i historia.
Alle dagar går fort-spesielt dei fine og gode. I dag har vi hatt ein god dag, Nils har vore i bra form, og eg har fått jobba ein god del ute. Måtte vere om meg i dag, sidan det er regn i vente, så eg saboterte husarbeidet og jobba i hagen, får vel tids nok vere inne.

Det første eg gjorde etter at eg hadde fått Nils på beina og gitt han medisin og frokost, var å plukke inn resten av Victoria-plommene. Dei begynte å bli til dels overmodne. Klipte litt greiner av treet også og begynte å be-skjere dei andre plommetrea også med saks og sag. Etter middag mol eg alle greinene på kompostkverna og hadde skatet i sekker. Eg sveitta som ein sil i varmen, men det er berre lekkert-i alle fall for meg sjølv.
Til middag i dag hadde vi kald kokt makrell, noko som Nils har ønska seg i heile sommar. Han likte det godt, men greidde ikkje å ete så mykje som han hadde lyst på, men vi har meir att ! Og fisken står seg i kjøleskapet i mange dagar om så gale skulle vere at vi ikkje får has på den.
Solveig kom klokka halv seks. Eg hadde bede henne om å kjøpe med seg kaffimat, for eg måtte jobbe ute. Ho hadde like godt bakt ei eplekake og vispa krem. Vi sa ikkje nei takk.
Ho fekk med seg Victoria-plommene heim att, så kan ho bruke dei til det ho vil. Fisk fekk ho også med seg, så det vart ein liten byttehandel.
No ser Nils fotballkamp, så eg har planar om å få lese litt i boka mi mens kampen varer.
Ønsker alle ei god helg uansett vêr- og føreforhold.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...