mandag, mars 14, 2016

Dagbok 2016: 14.mars


Klokka er 17.00, det er overskya og + 10 grader C ute. Det er nesten for mykje av det gode, i alle fall når ein har kledd seg til vintertemperatur. Denne dagen har eg ikkje "gjort" så mykje, var ikkje heilt sprek i hofta mi, men ikkje så gale at eg bryr meg. Nils ville gå ein mosjonstur, og då kan ikkje eg vere med. Eg dreiv med diverse husarbeid mens han var vekke, m.a. baka eg brød. Då eg la siste deigen i forma kom naboen med nydelige påskeliljer fordi eg har passa blomstrane mens dei var vekke. Ja, eg vil no ikkje ha "betaling" for slike små tenester-men blomster er no kjekt å få uansett. Så lenge det er så mildt får dei stå ute på trappa.
Vi hadde sett i vatn 5 pakkar med grønerter i går, så i dag vart det kokt ein stor porsjon med stuing. Vi frys ned i høveleg små porsjonar, og det er kjekt å ha å "trive" til. Det er Nils som er primus motor for prosjektet, men det er  eg som er smakskonsulent. Etter at vi hadde ausa opp stuingen, åt vi nysteikt brød til lunsj.
Etter ein liten pause tok vi ein tur til Vik, var innom biblio og fann ei bok, på Amfi og handla matvarer og ein liten tur inn på Europris.
Då vi kom heim oppdaga eg at boka eg hadde funne på biblio, den hadde eg lese før, så det blei ein ny tur nedover.

Vi er utolmodige når det gjeld snøsmeltinga, så eg grov fram eit lite tre, og Nils driv og kastar snøen utover både her og der. Det hjelper på!

Eg hadde ikkje kamera med til Vik, men tok eit par bilde med mobilen. Dei driv og bygger eit stort hus som skal hyse over 30 leilegheiter, mellom Kiwi og Mosmarkvegen. Huset er så langt at eg måtte ta to bilde for å få med heile lengda.Litt trasig for dei som blir buande bak det store bygget, men eg synest det er meir skummelt at huset ligg der mange barn skal gå til skulen. Eg tenkjer på trafikken som det kan bli når alle som bur i huset skal fram og tilbake.




2 kommentarer:

solveig sa...

I dag har vi verkeleg vår her. Ikkje mange snøklattar att, berre der det har vore store haugar!

Besta sa...

Du skulle sett haugane her, der dei har lagra snøen-høge som hus!

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...